5 причин навчатися програмувати у шкільному віці

Багато батьків звикли думати, що навчатись програмувати можна лише після школи в університеті. Але насправді розпочати програмувати у Scratch можна вже у 8-9 років, головне, що дітям такі незвичні захоплення дуже подобаються.

Багато батьків звикли думати, що навчатись програмувати можна лише після школи в університеті. Але насправді розпочати програмувати у Scratch можна вже у 8-9 років, головне, що дітям такі незвичні захоплення дуже подобаються. Проте, сьогодні ми розповімо чому ще варто навчатись програмувати у шкільному віці.
Творчість
Почнемо з того, що програмування – це не просто написання алгоритмів та кодів. Фантазія дитини та реалізація нічим не обмежені: можна створювати власні тривимірні світи, ігри, сайти.
Професія
Прикладів затребуваності молодих програмістів та розробників багато. В IT-сфері наразі працевлаштовано більше ніж 250 тис. осіб, і за прогнозами Мінцифри наступні п'ять років ця кількість стабільно збільшуватиметься (приріст у 150-200 тис. робочих місць). 
Здібності
Програмування – це чудовий спосіб для школярів навчитися мислити структурно та послідовно.
Занурення в IT
Програмування допомагає зрозуміти, як працюють улюблені ігри та програми, стати творцем, а не просто користувачем або споживачем. На заняттях в IT-Univer ми показуємо, як грамотно використовувати технології, робимо так, щоб не пристрої керували дитиною, а вона ними. Це по-справжньому свідоме занурення у світ IT.
Навички
Дитина, яка програмує:

  • почне швидше друкувати;
  • опанує всі необхідні навички роботи з комп'ютером;
  • навчиться збирати та обробляти інформацію;
  • частіше буде взаємодіяти з англійською мовою.

В IT- Univer є діти, які відвідують одразу декілька курсів, щоб опанувати одну з мов програмування, навчитися створювати програми, багатосторінкові сайти або ігри з власним дизайном. Спробувати себе в новому IT-захопленні зможе будь-яка дитина!
Обирайте курс, який подобається та залишайте заявку на сайті.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Комп'ютерна грамотність Онлайн курси