Професія «Ландшафтний дизайнер»

Професія «Ландшафтний дизайнер»

Спеціальність «Ландшафний дизайнер» — особливості професії та допомога у виборі правильного курсу навчання.

 Курс «ЛАНДШАФТНИЙ ДИЗАЙН» у ШКОЛІ АРХІТЕКТУРНОГО ДИЗАЙНУ «УСПІХ» — http://www.uspeh.ua/kursy/dizajn-interera-i-landshaftnyj-dizajn/landshaftnyj-dizajn/landshaftnyj-dizajn-realtime-landscaping.html

У ландшафтному дизайні не буває дрібниць! Кожна «дрібниця» може надати саду в цілому або кожній окремій композиції оригінальної неповторності. Дуже важливо, у якому стилі створюється сад та яке його призначення. Це залежить від смаку, уподобань та звичок власника саду, обраних рослин, декоративних матеріалів та малих архітектурних форм.

Безумовно, сад повинен бути продовженням житлового будинку, і не тільки архітектурного стилю фасаду, а й інтер'єру, стати зовнішнім інтер'єром. Неможливо уявити кімнату без квітів, не лише у вазах, а й у малюнках на стінах та оббивці меблів. Тим паче, що без живих квітів не може бути саду. Саме тому така важлива роль ландшафтного дизайнера сьогодні.

Квітники - найефектніша прикраса будь-якого саду. Оформлюючи сад квітами, дизайнери ландшафтного мистецтва, враховують багато факторів: ґрунтові умови, природне і штучне освітлення, колірні уподобання і навіть аромати, що сподобалися. Але на відміну, від декору інтер'єру, який після створення існуватиме як мінімум кілька років, сад постійно динамічно розвиватиметься і його вигляд змінюватиметься не тільки щорічно, а й протягом усіх пір року. Дизайнери вважають найцікавішим видом насаджень — це квітники.

Якщо ландшафтний дизайнер правильно підбере асортимент рослин, то Ваш сад може перетворюватися кілька разів за вегетаційний період, тобто з ранньої весни до пізньої осені. А якщо в композиціях квітника внести вічнозелені та химерні форми декоративних дерев та чагарників, то й у зимовий період квітник може бути «зіркою» саду.

Навчитися самостійно створювати квітники будь-якого виду та стилю, що сподобався, а також інші ландшафтні об'єкти вас навчить наш курс «Ландшафтний дизайн професійно» в Навчальному центрі «Успіх».

м. Київ, вул. Дегтярівська, 8А, каб. 309, [відкрити контакти](063) 260-24-74, www.uspeh.ua

Наш курс «Ландшафтний дизайн з проєктуванням у Real Time Landscaping» пропонує вам створити свої маленькі шедеври садового мистецтва. Під час наших занять ви ознайомитеся з теоретичними поняттями про ландшафтний дизайн, які включають:

  • композиційні засади створення ландшафтних об'єктів;
  • використання та перетворення наявного ландшафту;
  • вміння враховувати освітленість, простір, колір та перспективу;
  • використання природних ресурсів: рельєфу, води, рослинності;
  • застосування штучних матеріалів: малих архітектурних форм, огорож, каміння тощо.

Комп'ютерна ландшафтна візуалізація Realtime Landscaping Architect найсучасніший і зручний інструмент для ландшафтного дизайнера.

У програмі використовуються нові технології 3D, які дозволяють навіть недосвідченому користувачеві ПК створити незвичайний проєкт ландшафту.

За допомогою цієї програми навіть ландшафтний дизайнер-початківець легко зможе спланувати садову ділянку. Програма з ландшафтного дизайну «Реал Тайм» має об'ємні бази рослин, додаткові бази об'єктів, ставки та садові водоймища, готові квітники та багато іншого для ландшафтного дизайну.

Ви набудете практичних навичок у «читанні» та складанні схем і планів, у тому числі й дендрологічних, ви осягнете основи проєктування та прийоми перенесення проєкту на місцевість.

Після курсу «Ландшафтний дизайн» наші слухачі досить вільно орієнтуватимуться у величезному світі дерев, чагарників, ліан, квітів і трав і оволодіють прийомами посадки рослин та догляду за ними.

У ході занять ви зберете пакет документів, необхідний для ландшафтного дизайнера.

На заняттях використовуються фото- та відеоматеріали, малюнки, схеми, слайди та фотографії, крім того, навчальний центр «Успіх» пропонує своїм слухачам роздатковий матеріал у вигляді схем, малюнків, таблиць, конспектів, довідкові матеріали («Енциклопедія декоративних рослин») на компакт-диску. Обов'язково передбачаються виїзні в Голосіївський та Ботанічний сади для проведення практичних занять.

Викладач курсу «Ландшафтний дизайн» — Оверченко Тамара Михайлівна. Освіта вища. (Львівський лісотехнічний інститут, спеціальність «Озеленення населених місць»). Ландшафтний дизайнер — 14 років. Основне місце роботи — «Комунальне підприємство з догляду за зеленими насадженнями» Голосіївського району м. Києва. Професійний досвід: організація та проведення всіх видів сезонних робіт із догляду за зеленими насадженнями Голосіївського парку; ландшафтне проєктування об'єктів різного призначення; участь у проведенні капітальної реконструкції Голосіївського парку та прекрасний і уважний викладач.

Після закінчення курсу «Ландшафтний дизайн» у навчальному центрі «Успіх» ви зможете самостійно розробити проєкт садової (або будь-якої іншої) ділянки, підібрати асортимент рослинності та декоративних елементів, а також втілити свою творчість безпосередньо на місцевості обраного об'єкта, а надалі грамотно доглядати його.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Дизайн інтер'єру, архітектура, декор Мистецтво, творчість Художня школа, образотворче мистецтво