Як чоловікам та хлопцям зараз вступати та навчатися за кордоном

Коли ми розповідаємо про актуальні пропозиції освіти за кордоном, нам часто пишуть про те, що це, на жаль, не доступно для хлопців, яким вже є 18 років. Сьогодні це дійсно так. Проте, є можливість отримати диплом універу зі США, Англії та ін. країн.

Ми розповімо вам про вищу освіту у ТОП 3 країнах світу, яку можна отримати в онлайн-форматі.

Чому онлайн-навчання за кордоном це варіант вартий уваги?

  • можливість навчатися з будь-якого місця чи регіону;
  • гнучкий формат навчання — можна займатися в будь-який зручний час, мінімальна кількість фіксованих у часі лекцій;
  • зв'язок із вчителем чи тьютором у зручний для студента час;
  • легкий доступ до навчальних матеріалів;
  • доступ до освітнього матеріалу 24/7;
  • економія часу та коштів — онлайн-навчання завжди дешевше за стаціонарну освіту, до того ж студент економить кошти на проживанні, харчуванні та проїзді за кордоном.
  • шанс отримати якісну європейську чи американську освіту без виїзду з України;
  • нагода паралельно навчатись в українському ЗВО та закордонному та отримати два дипломи;
  • можливість навчання для людей з обмеженими можливостями.

Для кого актуальна вища освіта в онлайн-форматі

  • Насамперед для хлопців 18+, які через воєнний стан не можуть виїхати з України, але хочуть вчитися й отримати диплом від закордонного ЗВО.
  • Для тих, хто хоче отримати якісну європейську чи американську освіту, але через певні обставини мусить знаходитись в Україні.
  • Для тих хто, не хоче витрачати кошти на дорогу, оренду житла та вартість життя за кордоном.
  • Для тих, хто працює і хоче здобути додаткову освіту.

Умови вступу

Умови вступу на онлайн-програму такі самі, як і на звичайну стаціонарну програму. Дедлайни подачі, а також список документів відрізняються у кожному ЗВО. Але основні документи це:

  • атестат про повну загальну середню освіту  або диплом бакалавра чи виписка з оцінками, якщо ви ще вчитеся в 11-му класі чи на 4 му курсі;
  • рекомендаційний лист;
  • мотиваційний лист;
  • резюме;
  • тест з англійської;
  • паспорт.

Пропозицій онлайн-освіти існує безліч, ми підготували для вас список наших рекомендацій IU University of Applied Sciences, Німеччина

Напрями навчання: ІТ, штучний інтелект, бізнес, фінанси, менеджмент, готельний менеджмент, інженерія, психологія, НЛП та ін.

Тривалість навчання на бакалавраті 3-4 роки, на магістратурі — 1-2 роки. Вартість — €4300 – 7900 за курс.

Arden University, Великобританія / Німеччина

Напрями навчання: психологія, бізнес, менеджмент, охорона здоров'я, кримінологія, право, комп'ютерні програми, графічний дизайн, фінанси та бухгалтерія, логістика, аналітика даних, кібербезпека.

Програми Бакалаврату та підготовчі курси (Foundation Year)  Тривалість навчання — 4 роки (1 рік підготовча програма + 3 роки бакалавр)  Вартість —  £5 500 фунтів на рік.  Програми Магістратури та сертифікаційні програми. Тривалість навчання — 1-2 роки Вартість від £3 850 до 10 550 на рік.

The Open University, Великобританія

Напрями навчання: бухгалтерія та фінанси, економіка, маркетинг,  мистецтва, історія, лінгвістика та література, біологія, бізнес. менеджмент, хімія, комп'ютерні науки, кримінологія, інженерія, кібербезпека, захист навколишнього середовища, географія, охорона здоров'я, право, математика, філософія, політика, соціологія, релігія, дизайн,  робота з дітьми та ін.

Програми Бакалаврату. Тривалість навчання — 1 рік підготовча програма + 3 роки бакалавр.  Вартість £6 924 у рік (останній рік навчання, може відрізнятися за ціною, залежить від програми)  Програми Магістратури. Тривалість навчання залежить від програми — від 1-го до 4-х років. Вартість — £9 310 на рік. Також ЗВО пропонує безоплатні курси.

UNIVERSITY OF LONDON, Великобританія

Напрями навчання: (спільно з провідними університетами Великої Британії): бухоблік та фінанси, бізнес адміністрування, бізнес, комп'ютерні та інформаційні системи, економіка, виховання та навчання, фінанси, гуманітарні науки, міжнародні відносини, право, маркетинг, математика та статистика, соціальні науки.

Програми Бакалаврату. Тривалість навчання — 3 роки. Вартість — близько £13 356 фунтів за програму. Програми Магістратури / сертифікаційні програми, тривалість навчання — від 1,5 років. Вартість — близько £10 680 за програму. Також є короткострокові курси.

Програми в університетах США

App state University

Напрями навчання: менеджмент, реклама, робота з дітьми, комунікації, нутриціологія, соціальна робота, ветеринарні технології, логістика, викладання в середній школі, менеджмент, медсестринство, шкільна адміністрація, MBA.

Програми Бакалаврату та сертифікаційні програми. Тривалість навчання — 120 кредитів, орієнтовно 4 роки. Вартість — $350 за кредит, тобто у середньому $6 090 за рік. Програми Магістратури. Вартість — від $319 за кредит, тобто у середньому від $12 400 за програму.

American Public University

Напрямки навчання: бухгалтерія, бізнес, комунікації, комп'ютерні науки, кримінологія, кримінальне судочинство, кібербезпека, лінгвістика, підприємницька діяльність, захист навколишнього середовища, кіберспорт, охорона здоров'я, історія, HR, IT, маркетинг, математика, право, міжнародні відносини, природничі науки, психологія, політика. логістика, соціологія, дослідження космосу, спортивний менеджмент, викладання та ін.

Програми Бакалаврату. Тривалість навчання — 120 кредитів, орієнтовно 4 роки. Вартість — $350 за кредит, тобто у середньому $10 500 за рік. Програми Магістратури. Вартість — $425 за кредит, тобто у середньому  $17 000 за програму.

Western Carolina University

Напрямки навчання: дошкільне виховання, бізнес адміністрування та право, кримінальне судочинство, менеджмент надзвичайних станів, медична допомога, ін. фінанси, маркетинг, лідерство та інновації, медсестринство, викладання, підприємницька діяльність, шкільне адміністрування, TESOL, спортивний менеджмент.

Програми Бакалаврату та Магістратури, сертифікаційні програми. Тривалість навчання (бакалаврат) — орієнтовно 120 кредитів, орієнтовно 4 роки. Тривалість навчання (магістратура) — орієнтовно 30 кредитів, орієнтовно 1,5 роки. Вартість (бакалаврат) — $233-256 за кредит, тобто до $7 680 за рік.

Вартість (магістратура) — $873-973 за кредит, тобто до $29 190 за програму 30 кредитів.

Western Governors University

Напрямки навчання: Маркетинг, IT, Бізнес Менеджмент, Фінанси, HR, Програмування, Кібербезпека, Математика, Фізика, Біологія, Хімія та інші.

Тривалість навчання — 120 кредитів, які в середньому можна скласти за 6 семестрів Вартість навчання — $3625 за 1 семестр, можна брати будь-яку кількість предметів.

The University of Arizona

Напрями навчання: африканські студії, бізнес адміністрування, охорона здоров'я, комунікації, електрична та комп'ютерна інженерія, охорона навколишнього середовища, медіа, права людини, історія, право, кіберсуспільство, викладання, нутриціологія, філософія та етика, психологія, кібероперації та кібербезпека, виховання, медсестринство, нерухомість.

Програми Бакалаврату. Програми Магістратури. Початок навчання — серпень, жовтень, січень, березень. Тривалість навчання — 7-8 семестрів. Вартість за 15 юнітів — $4 553 (це в середньому за 1 семестр).

Full Sail University

Напрями навчання: відеопродакшн, комп'ютерна анімація, комп'ютерні науки,ю AI, розробка мобільних додатків, кібербезпека, цифрова кінематографія, цифровий маркетинг, ігровий бізнес та кіберспорт, розробка відеоігор, графічний дизайн, інформаційні технології, музикальний бізнес, медіакомунікації, музичний продакшн, спортивний маркетинг, спортивне телерадіомовлення, UX-дизайн, розробка сайтів, PR, медіа журналістика.

Програми Бакалаврату. Тривалість навчання — 120 кредитів (4 роки). Вартість — $63-70000 за всю програму. Програми Магістратури. Тривалість навчання — 36-58 кредитів. Вартість — $35000 за всю програму навчання.

Portland State University

Напрями навчання: бухгалтерія, мистецтво (мистецтво та букви), бізнес-технології та аналітика, кримінологія та кримінальне судочинство, історія культури мистецтв, логістика, HR, ліберальні студії, лідерство та менеджмент, філософія, охорона здоров'я, соціальні науки, соціальна робота, антропологія, біхевіористика, конфліктологія, геонаука, прикладна фізика, прикладна демографія, статистика, архітектура, біологія, хімія, видавництво книг, комунікацій, комп'ютерне моделювання та симуляція, психологія та коучінг, виховання та викладання, економіка, лідерство, інженерія, енергетика, лінгвістика, охорона навколишнього середовища, епідеміологія.

Програми бакалаврату та сертифікаційні програми. Тривалість навчання — 180 кредитів (орієнтовно 4 роки). Вартість — у середньому $32 000 на рік. Програми Магістратури та сертифікаційні програми. Тривалість магістерської програми — 45-56 кредитів. Вартість — у середньому  $36180 за програму 45 кредитів. Так, диплом бакалавра чи магістра від престижного закордонного університету, можна отримати навіть вдома, в Україні.

Ми надаємо професійні консультації з питань навчання закордоном. Звертайся за побудовою власної стратегії вступу.

Стежте за нами також в Instagram.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта Друга вища, післядипломна освіта