Бармен

До обов'язків бармена належать приготування напоїв і спілкування з клієнтами.

Специфіка професії

Робота у нічний час, чайові та плаваючий графік — дають свободу, дозволяють поєднувати роботу з навчанням і вести богемним спосіб життя.

Місце роботи

Сервіс-бари, кафе, гриль-бари, клуби, диско-бари, ресторани.

Особисті якості

Бармену необхідна гарна пам'ять, координація, окомір, увага. Працювати доведеться, в основному, у нічний час, серед динаміків, які постійно кричать, сигаретного диму, і, здебільшого з не зовсім тверезими відвідувачами. Не завадить вміння з гумором сприймати критику у свою адресу, навички ділового спілкування. Одна з обов'язкових умов - відмінна фізична форма.

Кар'єра

Стартова позиція для початківця — посада «кафе-бою» або помічник бармена. Варіант другий — робота на посаді бармена або «офіціанта-бармена». Вища категорія у цій професії бармени-фрістайлісти і сомельє (знавці вин), зі спеціальною освітою, досвідом роботи, які постійно підвищують свою кваліфікацію.

Освіта

Почати працювати барменом можна і без профільної освіти, але подальше кар'єрне зростання потребуватиме додаткових знань. Ви можете закінчити професійні курси або вступити до коледжу на спеціальність «Офіціант-бармен».

Дивіться також усі ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, тренінги в Києві, роботу в Києві.


Інші професії в категорії «Ресторани, харчування»