Коливання попиту та пропозиції на ринку HR

Коливання попиту та пропозиції на ринку HR

Сама поява фігури ейчара знаменує собою зміну «генетичного коду» трудових відносин в ринковій економіці. На зміну конфлікту між працівником і роботодавцем повинна прийти атмосфера загальної лояльності єдиної організаційної мети.

На думку експертів рекрутингового бізнесу, років п'ять тому далеко не кожна компанія могла похвалитися тим, що в ній працює фахівець у сфері HR. У цей же час практично всі - не тільки західні, а й українські компанії (великі і малі), відкривають цю позицію. Стабільно високим на ринку праці є попит на HR-фахівців усіх функціональних напрямів. Планування, управління та координація діяльності з управління людськими ресурсами організації з метою максимального використання людських ресурсів і підтримки таких функцій, як винагорода працівників, найм, розробка політики роботи з персоналом і врегулювання конфліктів, скарг та позовів, - це те, що повинен знати і вміти спеціаліст в області HR.

Сучасний роботодавець цінує таку комплексну компетентність HR-фахівців. Експерти відзначають тенденцію істотного зростання грошової винагороди співробітників служби з управління персоналом. Так, загальна щомісячна грошова винагорода директора з персоналу підвищилося в середньому на 12-23% з 2002 року, у менеджера з персоналу - на 8-20%, у фахівця з персоналу - на 6-15%. Зростання зарплат HR-персоналу стало наслідком розширення функціонального призначення - з допоміжного підрозділу до реального впливу на фінансові показники компанії через розподіл коштів з фонду оплати праці.

Джерело: management.com.ua


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Управління персоналом