Як студенту знайти гарну роботу?

Як студенту знайти гарну роботу?

Початок кар'єри - це завжди складність. Але подолавши її можна підняти свою самооцінку, затвердитися на життєвому шляху і, звичайно ж, поліпшити матеріальне становище.

Проба пера

Можна задіяти всіх друзів - разом легше створити щось варте уваги. Можна навіть пообіцяти кому-то премію з першої зарплати. До того ж до гарантії отримати роботу ви одержите безкоштовно і нові знання. І, в результаті, з'явитися надія на те, що ще місяць ви зможете самостійно справлятися з обов'язками. А далі - наб'єте руку. В решті решт, всі залишаться у виграші.

Ваш щасливий квиток

Однак не всім такий спосіб пристрою на роботу може сподобатися. По-перше, ви залишитеся боржником своїх знайомих (до яких ви зверталися за допомогою) на все життя. По-друге, таке несерйозно відношення до роботи не обіцяє істотних перспектив. Якщо для вас головне просто обійняти посаду, де будете пліткувати зі співробітницями, попиваючи каву, то це квиток на ваш маршрут. Але коли вже ви по натурі кар'єрист і шукач успіху світового масштабу, важливо мислити більш глобально.

Доведено, що зростання добробуту держави залежить від власних трудових ресурсів, капіталовкладень і менеджменту. А, отже, слід спрямовувати свою діяльність на вивчення цих сфер. У наш час цінуються працівники всебічно розвинені й допитливі. Важливо, щоб ви не просто робили свою роботу а бачили взаємозв'язок з іншими галузями, і вміли вдосконалювати один аспект через реалізацію іншого. Якщо вам це вдасться, вас не тільки візьмуть на роботу, але і незабаром підвищать.

Ретельніше, старанніше...

Останнім часом у світі з'явилася тенденція до скорочення робочого тижня. Наприклад, у Німеччині вже сьогодні офіційно 35 годин на тиждень. Той же обсяг роботи доводиться виконувати за меншу кількість часу. Отже, третє основне правило: для роботи важливий і відпочинок.

Варто взяти на замітку: більше уваги треба приділяти собі, своїм думкам, ідеям і навіть бажанням. Коли ви йдете гуляти з друзями - працюєте на них, тобто даруєте їм свій час. Залишаючись наодинці з собою, ви накопичуєте щось нове. І тому важливо знаходити час не тільки для походу в салон краси, написання нового проекту, зустрічі з друзями, але і для усамітнення із собою.

Ми підійшли до останнього правила - шукати підказки в собі, навчитися бути особистістю. Саме це хоче бачити роботодавець.

Джерело: Тижневик «Пропоную роботу»


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Робота і кар'єра, ділова етика, психологія Робота для студентів, початок кар'єри