Хто такий логіст

Хто такий логіст

Логіст організовує доставку товару та його складування, розробляє вигідну схему поставок. Аналізує ринок транспортних послуг, проводить розрахунки, шукає надійних партнерів, координує дії, готує документи.

Специфіка професії

У гарного логіста завжди є кілька варіантів доставки товару. У разі форс-мажорних обставин (затримка літака, ремонт автодороги, поломка потягу, проблеми з митницею) у нього є запасний шлях. Товар повинен бути доставлений в термін у будь-якому разі!

Місце роботи

Відділ або департамент логістики в будь-якої великої компанії, будь то мережа закусочних, взуттєвої магазин або молокозавод. Можна працювати в спеціалізованих логістичних компаніях, що пропонують послуги транспортування і складського зберігання стороннім фірмам.

Особисті якості

Бути логістом не так просто. Він відповідає за товар, і його помилка може дорого коштувати фірмі. НЕ поставлена вчасно продукція прямі збитки. Відповідальність велика. Логіст вміє приймати нестандартні рішення, здатний діяти в умовах жорсткої нестачі часу, легко знаходить спільну мову і з вантажниками, і з водіями, і з працівниками митниці. У більшості фірм логіст приходиться працювати з зарубіжними партнерами і вільне володіння англійською мовою - одне з основних вимог до здобувачів на цю посаду.

Джерело: ancor.ua


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Логістика, склад, ЗЕД