Вивчення польської мови в київських школах

Вивчення польської мови в київських школах

Україну і Польщу єднає спільне слов’янське коріння. Польща, як і Україна, протягом тривалого часу йшла до своєї незалежності.

Зараз наші держави мають одну позицію щодо ключових питань економічного розвитку та європейської інтеграції, тому взаємодія двох країн, культурне єднання народів є запорукою подальшого процвітання України та Польщі.

Приватна Лінгвістична гімназія – це одна із небагатьох шкіл м. Києва, в якій вивчається польська мова, історія та культура Польщі.

Гімназія тісно співпрацює з Київським польським культурно-освітнім товариством ім. А. Міцкевича, Спілкою поляків України, Генеральним консульством Республіки Польща в Києві, польською газетою «Dzennik Kijowski». Також гімназія має угоди про співпрацю з кількома польськими школами та вищими навчальними закладами Польщі.

Традиційно у гімназії проводяться Дні польської культури, відзначається День Незалежності Польщі та інші польські свята. На таких заходах завжди присутні високоповажні гості. У минулому році гімназію відвідав Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні пан Генріх Літвін. Своєю присутністю пан посол виявив повагу та вдячність колективу гімназії за титанічну роботу щодо популяризації серед молоді України польської мови та культури.

Упродовж багатьох років гімназисти посідають призові місця з польської мови на міських та міжнародних олімпіадах. Також учні гімназії беруть активну участь в різноманітних заходах, пов’язаних із діяльністю Київських польських товариств, зокрема з товариством ім. Адама Міцкевича. Нещодавно гімназисти взяли участь у заході, пов’язаному з вшануванням пам’яті польських офіцерів, які загинули під час Великої Вітчизняної війни. У вересні минулого року учні та вчителі гімназії взяли участь у літературно-мистецькому святі «Голосіївська осінь», що було присвячене українсько-польським культурним зв’язкам та ювілейним датам польських класиків Адама Міцкевича, Антонія Мальчевського і Леопольда Стафа.

Вивчення польської мови дає змогу нашим випускникам вступати до вищих навчальних закладів Польщі. Так у минулому році випускники гімназії вступили до Варшавського політехнічного університету, Краківського економічного університету, Академії ім. Анджея Морджевського (м.Краків), а в цьому році – до Вроцлавського економічного та Варшавського політехнічного університетів. Гімназисти, які мають польське походження, навчаються в Польщі зі знижкою, а ті, хто має Карту поляка, навчається на бюджеті. Але, незалежно від походження, абітурієнти, які мають високий бал атестату і гарно здають екзамени при вступі до польського ВУЗу, мають можливість навчатися в Польщі також на бюджетній формі навчання.

Тому старання у навчанні – запорука успіху!

Джерело: lgymnasium.kiev.ua


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта, наука