Освітні програми США для українських студентів

Освітні програми США для українських студентів

Як здобути вищу освіту українцям в США, який отримує стипендію і знайти неймовірний досвід.

Компанія Esperanto Study Travel, яка сприяє навчанню українських студентів у закордонних навчальних закладах, розповіла про отримання освіти в США. Університети Північної Америки пропонують іноземним студентам безліч програм з пільговими умовами навчання.

США, поряд з Великобританією, Канадою і Швейцарією, вважається одним з лідерів в сфері освіти. Американські дипломи високо цінуються в будь-якій країні світу, тому університети і колледжи США настільки популярні серед іноземних студентів і Україна – не виняток.

Абітурієнти з України можуть користуватися в США деякими пільгами. Так, NAU (Northern Arizona University) забезпечує українців стипендією $ 10 000, UCF (University of Central Florida) надає 50% знижку на навчання, яка діє в рамках програми Nationality Mix – вуз з більш ніж 50 000 учнями зацікавлений у припливі іноземних студентів.

Особливе місце в північноамериканських вузах займають програми для молодих перспективних спортсменів. Національна асоціація студентського спорту (National Collegiate Athletic Association, NCAA) включає більше 1200 навчальних закладів та інших молодіжних організацій США і Канади і підтримує близько 450 000 молодим спортсменів в 23 спортивних дисциплінах. Чемпіонати, що проводяться американськими вузами, щорічно привертають увагу більшої частини населення Північної Америки, а зірки студентського спорту настільки ж популярні, як знамениті кіноактори і музиканти.

Для вступу в американський університет по спортивній програмі абітурієнт повинен надати максимально повну інформацію про свої досягнення: відеоматеріали, дипломи, інші нагороди, дані про розряди й ін. Одним словом все те, що дасть спортивній комісії можливість оцінити затребуваність спортсмена вузом.

Як правило, навчальні заклади забезпечують таких студентів 100% стипендією та створюють всі умови, необхідні для навчання і тренувань.

Переваги навчання в США:

  •  Хороші перспективи для спортсменів.
  •  Можливість отримання подвійного диплому.
  •  Обов'язкова річна практика у великих американських компаніях (починається після закінчення другого курсу). Подібний досвід вкрай важливий, так як він часто визначає всю подальшу кар'єру людини, є прекрасним стартом для роботи по всьому світу.
  •  Можливість офіційного працевлаштування в США строком на один рік (доступно після закінчення бакалаврату). Подібну програму, яка отримала назву «програма з працевлаштування» (OPT - optional practical training), пропонує University of California.
  •  Випускники українських шкіл можуть вступити в один з американських коледжів, а після закінчення другого курсу продовжити навчання в університеті відразу на третьому курсі. Як правило, вартість навчання в коледжі нижча, ніж в університеті, більшість коледжів базуються в центральних частинах міст, в групах менше студентів.
  •  У США можна починати навчання з будь-якого з трьох семестрів - у вересні, січні або квітні. Це дуже зручно в плані організації поїздки, так як є час для спокійного оформлення всіх необхідних документів.

Випускники українських вузів – бакалаври і магістри – мають можливість підтвердити свій диплом у США. Як приклад можна розглянути сертифікаційну програму, яку пропонує Каліфорнійський університет (University of California).
Перший етап програми передбачає тримісячну сертифікацію, за якою слідує три місяці неоплачуваної практики («інтерншіп») у великій компанії. Програма завершується третім, також тримісячним, сертифікаційним етапом. Після підтвердження диплома випускники можуть ще рік працювати в США.

Компанія Esperanto Study Travel надає необхідну підтримку випускникам шкіл і університетів, які хочуть продовжити навчання в США або підтвердити диплом на світовому рівні. Фахівці компанії допоможуть із складанням супровідних листів, збором документів, оформленням стипендії тощо.

Esperanto Study Travel консультує з питань навчання в 25 країнах світу. Компанія співпрацює з кращими мовними, бізнес-школами та університетами. До уваги клієнтів Esperanto Study Travel може запропонувати 800 різних програм навчання.

Джерело: etravel.com.ua


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Поради абітурієнтам Освіта, наука Освіта за кордоном