Статті

Профорієнтаційний тест чи інтерактивна профорієнтація?

Сучасний ринок праці є перенасиченим і таким, що швидко змінюється та має високий фактор невизначеності. Це робить професійний вибір молодих людей важким і відповідальним. Профорієнтаційні тести стають все більш популярним інструментом для допомоги у визначенні напрямку кар'єри. Однак, такі тести не є панацеєю.

Чому прикольно і вигідно вести агробізнес в регіонах

Багато молодих людей хочуть відкрити свою справу, проте більшість навіть не розглядає аграрний сектор як вигідний варіант. А дарма, адже в такому бізнесі є безліч переваг перед іншими сферами.

Де потрібно працювати, щоб отримувати 50тис. грн в 25 років

Кожен випускник вищого навчального закладу мріє влаштуватися на хорошу роботу. Одним з головних вимог до неї безумовно є заробітні плата. Не секрет, що середня заробітна плата в Україні в 2019 році складає 9429 гривень. Чи вистачає цього?

Професія кондитер: усе, що потрібно знати й трохи більше

Кондитер — це майстер з власним почерком і стилем. Якщо ви справді талановиті, через якийсь час ви зробите собі ім'я. Клієнти захочуть замовляти саме ваші торти. Тому ви зможете відкрити свій ресторан, кафе чи студію.

Найпопулярніші творчі професії

Після шкільного випускного вечора рідні кажуть, що творча діяльність навряд чи принесе постійний дохід і краще обирати спеціальність за банальним розрахунком, а не до душі?

Переваги старого нового співробітника

Нерідко трапляється, що людина, що звільнилася з компанії, через якийсь час проситься назад. Чи варто слухати бажання «блудних синів», і чи можна перетворити їх у лояльних співробітників?

В нетрях професій, спеціальностей, напрямів освіти

Люди часто не можуть зрозуміти різницю між, на перший погляд, схожими термінами: професія, спеціальність та спеціалізація.

Десять заповідей новачка

Поки шукаєте роботу, здається, що найголовніше - знайти її. Але важливо ще й зуміти втримати. Недарма придуманий випробувальний термін. Можливо, доведеться поступитися деякими звичками, але результат - стабільне робоче місце - того вартий.

Я люблю свою роботу!

Приязний тон тон, купа смайликів і відсутність уявлень про граматику в письмовій мові - все це може відлякати роботодавця швидше, ніж ви встигнете показати йому свій диплом Гарварда.

Як студенту знайти гарну роботу?

Початок кар'єри - це завжди складність. Але подолавши її можна підняти свою самооцінку, затвердитися на життєвому шляху і, звичайно ж, поліпшити матеріальне становище.