Дегустатор

Дегустатори оцінюють якість вина, коньяку, чаю, тютюну та інших харчових продуктів. Добре відомі «нюхачі» у парфумерній справі, є фахівці з дегустації кави та сиру.

Специфіка професії

Правила проведення дегустації досить жорсткі: сюди не допускаються сторонні люди, усунені різкі запахи (сигаретний дим, типографська фарба, дезодорант, одеколон). Сам дегустатор у день роботи не використовує жодного парфуму, не п'є каву, і не їсть солодкого, гострого, солоного.

Місце роботи

Сьогодні без сенсорного аналізу (так називають дегустацію) не обходиться жодне виробництво.

Особисті якості

  • зосередженість;
  • проникливість;
  • гарна пам'ять;
  • жива уява.

Кар'єра

Найперспективніші дегустатори пропонують свої послуги закордонним фірмам.

Освіта

Інститути не випускають дегустаторів. Зате тут можна освоїти професію інженера-технолога — спеціаліста з виробництва харчових продуктів. Навички дегустатора ви обов'язково отримаєте у процесі навчання.

Дивіться також усі ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, тренінги в Києві, роботу в Києві.


Інші професії в категорії «Ресторани, харчування»