За кордоном

Вища освіта в США




Про програму

  • Підготовка до бакалаврату
  • Foundation
  • Бакалаврат
  • Associate Degree
  • Підготовка до магістратури
  • Магістратура
  • Післядипломні програми
  • Сертифікатні програми
  • Дипломні програми
  • MBA

Обрати заклад вищої освіти за кордоном

  • Австралія
  • Австрія
  • Великобританія
  • Греція
  • Ірландія
  • Іспанія
  • Італія
  • Канада
  • Китай
  • Кіпр
  • Малайзія
  • Мальта
  • Нідерланди
  • Німеччина
  • Нова Зеландія
  • ПАР
  • Південна Корея
  • Сінгапур
  • Скандинавія
  • США
  • Франція
  • Чехія
  • Швейцарія

Безкоштовна консультація за телефонами, які вказано в контактній інформації.

Підготовка до бакалаврату

Вища освіта за кордоном - справа не з легких. Вона вимагає відповідної підготовки. Для вступу необхідні добрі знання англійської мови, як правило IELTS 6.0, а також відмінна академічна підготовка.

Саме тому багато ВНЗ пропонують програми підготовки до бакалаврату, як правило річні, які включають в себе підвищення рівня англійської мови, академічну підготовку, курси з профілюючих предметів, а також культурну адаптацію. За кожним студентом закріплюється куратор, який контролює успішність студента і готовий відповісти на всі, навіть побутові, питання. За рік студенти повністю адаптуються до країни і системи освіти. По завершенню програми студенти зараховуються на перший курс університету.

Foundation

Програма Foundation розроблена спеціально для іноземних студентів, щоб компенсувати різницю в роках навчання та академічній тривалості програм середньої освіти, а також підготувати до навчання в британському університеті за наперед обраною спеціальністю. Відмінна особливість цієї програми полягає в тому, що вступні вимоги для студентів досить ліберальні. Програма представляє собою комбінацію двох аспектів: інтенсивної мовної підготовки, а також підготовки з академічних предметів. Мовна підготовка проводиться з урахуванням тієї спеціальності, яку вибрав для себе студент в університеті. Академічна підготовка також орієнтована на ті предмети, які будуть вивчатися в університеті. Програма Foundation викладається безпосередньо самими університетами або коледжами, які є їх офіційними партнерами. Тому необхідно обрати бажаний університет і спеціальність навчання, і тільки після цього підбирати відповідну підготовчу програму. Протягом року студенти проходять 4 - 6 предметів, за якими складають іспити, а також готуються до іспиту з англійської мови IELTS або внутрішнього тесту університету з англійської мови, необхідного для навчання в університеті.

Бакалаврат

Бакалаврат - є першим, базовим ступенем вищої освіти за кордоном. Він вважається повною формою вищої освіти. Тривалість програм і їх вартість відрізняється в залежності від університету, програми навчання, а також спеціалізації.Класичний поділ програм бакалаврату відбувається за шкалою «лірики – фізики» або бакалавр мистецтв / гуманітарних наук (BA) VS бакалавра наук (BSc). В сучасному світі маємо більш розгалужений вибір програм бакалаврату: освітяни (B.Ed), інженери (B.Eng), медики (MBBS, MBChB), бізнесмени (BBA) – і це далеко не повний перелік можливих варіантів, що допомагають підкреслити не просто наукову ступінь, а й фах. Протягом перших двох років вивчають базові предмети своєї дисципліни та інші загальноосвітні дисципліни. Протягом другої частини програми бакалаврату студенти вивчають обраний ними предмет спеціалізації, плюс суміжні до їх спеціальності предмети.

Associate Degree

Associatе Degree - це академічний ступінь, який присвоюється після двох років навчання в коледжі або ВНЗ, він являє собою нижчий щабель в ієрархії ступенів вищої освіти. Associate Degree присвоюється в США, в канадській провінції Британська Колумбія, в Гонконзі, Австралії та Нідерландах. Після отримання Associate Degree слідують ще два роки навчання і студент отримує ступінь бакалавра. Але існують області, в яких отримання Associate Degree є достатнім для того, щоб побудувати успішну кар'єру.

Існує 4 типи Associate Degree. AA (Associate of Arts) присуджується в області мистецтв, AS (Associate of Science) - в області наук. AAA (Associate of Applied Arts) присуджується в області прикладних мистецтв, AAS (Associate of Applied Science) - в області прикладних наук.

Найпопулярнішими програмами Associate Degree є програми, пов'язані з гуманітарними та технічними спеціальностями, а також спеціальностями в області бізнесу, охорони здоров'я та захисту правопорядку.

Підготовка до магістратури

Курс підготовки до вступу на програму магістратури за кордоном підходить для іноземних студентів, які хочуть отримати ступінь магістра, і при цьому не мають достатньої мовної підготовки для навчання в університеті. Це програма розроблена для студентів що закінчили програму бакалаврату та отримали відповідний ступінь, а також володіють необхідною базовою кваліфікацією. Зазвичай, щоб поступити на програму підготовки до магістратури необхідна наявність диплому бакалавра, виписка оцінок (бажано продемонструвати гарну академічну успішність), рівень володіння мовою не нижче IELTS 5.5 та вік від 21 років. Тривалість навчання на таких програмах зазвичай становить 6 або 9 місяців, і залежить від початкового рівня англійської мови та академічної успішності.

Магістратура

Магістратура в зарубіжних університетах - один з найпопулярніших напрямків отримання освіти за кордоном. Це ефективний спосіб підвищити кваліфікацію, змінити напрямок своєї кар'єри або просто отримати якісну другу вищу освіту за кордоном. Деякі країни надають можливість міжнародним студентам після навчання на магістратурі шукати роботу від одного до декількох років в країні навчання. Вступ на програми магістратури складніший, ніж на програми бакалаврату. Багато ВНЗ вимагають наявність досвіду роботи або здачі академічних екзаменів GMAT/GRE. Однак, диплом магістра іноземного вузу дозволить успішно конкурувати на міжнародному ринку праці, отримати добре оплачувану роботу і перспективи кар'єрного росту.

Післядипломні програми

Все більше і більше українських студентів та молодих фахівців обирають програми післядипломної освіти за кордоном, що характеризуються вузькою спеціалізацією. Програми допомагають отримати необхідний запас теоретичних та практичних знань за обраною спеціальністю за короткий період часу (1-2 роки). Вступ відбувається на основі диплома бакалаврату, мотиваційного листа та рівня англійської мови. Майже всі післядипломні програми включають в себе обов'язкові стажування, які можуть тривати від двох місяців до цілого семестру. Випускники післядипломних програм отримують диплом не про науковий ступінь, а про профейсійну кваліфікацію.

Сертифікат

Сертифікат - післядипломна програма, як правило, однорічна, яку можуть пройти студенти в коледжах Канади за напрямками спеціалізації. На сертифікаційні програми можуть поступати українські студенти, які вже мають вищу освіту і хочуть продовжити навчання, або змінити попередню спеціальність. Вступні вимоги з англійської мови досить високі: IELTS 6.5. Якщо рівень мови студента недостатній, студент може пройти мовну підготовку терміном від 8 тижнів з наступним прямим вступом до коледжу без мовного іспиту. Під час начання студенти мають право працювати 20 годин на тиждень. По завершенню їм дається рік на пошуки роботи.

Диплом

Дипломні програми дають можливість в найкоротший термін (2 роки) отримати бажану спеціальність одразу після закінчення школи. Величезну кількість дипломних програм пропонують коледжі Канади. Багато з них включають в свої навчальні плани co-op - обов'язкове стажування під час навчання, що при пошуку першої роботи є явною перевагою. Вступити на дипломні програми значно легше, ніж на програми бакалаврату. Крім того, після завершення дипломної програми, можна продовжити навчання на 3 курсі програми бакалаврату. Головна відмінність дипломних програм - тісний зв’язок з індустрією, тобто з роботодавцями.

MBA

Магістр бізнес адміністрування - це професійний кваліфікаційний ступінь в сфері менеджменту, що відкриває перед випускниками широкі можливості кар'єрного росту. Програма сприяє систематизації управлінських знань та навичок, обміну досвідом, професійному та особистісному зросту. Це окремий вид післядипломної освіти, який орієнтований на фахівців з досвідом управління. Студенти отримують можливість поглибити наявні знання в тій чи іншій бізнес-галузі та створити нові корисні зв’язки, такі необхідні для підсилення конкурентоспроможності в глобальному світі. Крім того, програма розвиває лідерські якості, що дозволяють згодом управляти компанією чи окремими бізнес-процесами ще ефективніше. В основі програми - 10-12 обов'язкових дисциплін та більше 10 факультативів, які можна вибрати на свій розсуд після освоєння основного курсу. Всі студенти отримують досвід в реальних умовах та можливість застосувати отримані знання та навички.

Обрати програму навчання


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Дивіться також усі ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, курси в Києві, репетиторів в Києві, тренінги в Києві, роботу в Києві.