Три закони "Анданте"

Три закони "Анданте"

Оксана Литвиненко, Керівник департаменту тренінгів, помічник генерального директора СП "ІМІДЖ ОСВІТА".

Колись мудра людина сказала: «Купуючи квиток на концерт, не дивіться чия музика буде виконуватися: Баха, Моцарта чи Верді? Але обов’язково зверніть увагу в чиєму саме виконанні будуть звучати твори композиторів. Адже виконання – ось що є найголовнішим у концерті!» Отже, як керівник департементу тренінгів "Анданте", із задоволенням ділюся баченням того, якою ми бачимо роль бізнес-тренера.


Закон «Анданте» №1.

  • «Зміни навколо себе може зробити лише той, хто сам змінився з середини!»

Люди схильні вважати, що якщо вони отримали якусь нову інформацію, то змінилися і самі. Але це не зовсім так, як здається на перший погляд. Знання, самі по собі, нікому нічого не гарантують. Ми можемо перечитати гори книг з філософії чи менеджменту, стати релігійними чи більш освіченими, але при цьому залишатися все тими ж. Ми забуваємо про необхідність справжніх змін – змін всередині нас. А це – найголовніше!


Закон «Анданте» №2.

  • «Інформація стає корисною лише тоді, коли тренер досконало володіє майстерністю передавати власний досвід!»

Можна обговорювати формат тренінгу чи його ціну, дискутувати про наповнення чи нюанси програми. Все це добре. Але чомусь знову пригадується вислів: "Виконання – ось що є найголовнішим у концерті!» Чи не так?


Закон «Анданте» №3.

  • «Людину може змінити лише її власне бажання змінюватися!»

Справжній тренер не той, хто перетворює роботу групи на власне шоу. Справжній тренер той, хто вміє повернути людину обличчям в глибину себе!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити
Землянкина Татьяна,04.12.2009, 10:23
Уважаемые Владимир Ильич, Оксана и Татьяна! Прежде всего огромное спасибо за мастер-класс - это было необычно, понятно и УЮТНО. Никакая теория не заменит тот опыт, который получили Вы, Владимир Ильич, пребывая в Тибете. И очень важно, что вы нашли правильные СЛОВА, чтобы передать свои эмоции, переживания и впечатления - ведь Вы пережили именно тот опыт, при рассказе о котором, ни одно СЛОВО не имеет ничего общего с тем, что происходило с Вами на самом деле. Было бы очень здорово, если бы Ваша команда продолжила курс треннингов и мастер-классов на эту тему)) спасибо.
Оксана Литвиненко,23.12.2009, 20:38
Всім дякуємо за теплі відгуки про майстер-клас "Трансформація проблем - секретна зброя буддистів!". Ми зараз готуємо друковану версію цієї програми і обов'язково її подаруємо кожному учаснику. Вихід книги з друку плануємо на березнь 2010. А поки-що у нас є час побути в своїх власних роздумах над темами, яких ми торкалися під час програми! До нових зустрічей!
Оксана Ліманкіна,30.11.2009, 22:22
Нещодавно отпримала по icq від подруги кілька правил-пунктів, як змінити своє життя (банально? Можливо. Але хто робить хоч те?!).Один з пунктів говорив: «Коли говориш «Я люблю!», то май на увазі саме це» … На мастер-класі прозвучали слова «коли ти співчуваєш, то май на увазі співчуття; ящо радієш за когось, то май на увазі саме це». Ми досить часто підмінюємо поняття , не називаємо речі своїми іменами, ховаємось за красивими, вдалими (а іноді і не дуже) словами – а в результаті втрачається сенс, зв’язок з реальністю і з собою самим… Не хочу щось вигадувати. Іноді вистачає звичайного «дякую», якщо в нього вкладати почуття, а не просто ввічливість. Дякую Володимиру Іллючу і всій команді «Імідж Освіти»! Згадуються слова: «Ти вливаєш на людей самим своїм життям». Про себе можу сказати, що майстер-клас зачепив, не залишив байдужою. А це вже дуже багато! Дякую за можливіть бути присутньою за цій зустрічу! Дякую за щирість!
Денис Назаренко,30.11.2009, 10:06
Пан Коливай, пані Литвиненко, пані Головковська. Щиро вдячний Вам за організації такої зустрічі. Було тепло (у душі) та цікаво. А тепер конкретно щодо програми: 1) Вочевидь завдання майстер-класу - змусити представників керівництва великих організації замислитися над своїм життям, адже "матеріальне - просто тривіальне. Духу височінь підіймайте" :) З іншого боку, люди які досягли значних успіхів у житті (виключаючи випадки просування за рахунок хабарництва або інтимних стосунків), інтуітивно відчувають, що саморозвиток - пізнання, вивчення та застосування законів гармонії - є необхідним для забезпечення поступального руху. А отже речі, які озвучувалися протягом цієї зустрічі є очевидними для них 2) Приємно, що тренер не нав`язує свою думку, але лише ділиться власним досвідом. Де в чому я згоден, не в чому ні. Але кожен з нас має право на свій власний шлях до істини. 3) Було приємно бачити, що Оксана хвилювалася: це було щиро :) Успіхів вам! God blessed you
Юлія Манойленко,29.11.2009, 22:05
Шановні Володимир Ілліч, Оксана, Таня, щиро вдячна Вам за організацію такого прекрасного майстер-класу! Захід справив таке враження, що його хочеться визначити навіть не просто як майстер-клас, а як чудове, світле свято! Дякую за потужний заряд позитиву, який, що дуже приємно, є не лише теоретичним, а й спонукає до реальних справ, спиричиняє поштовх для активної роботи над собою! Одним з найяскравіших вражень стали слова про те, що секрет успіху полягає в тому, щоб любити людей. Мені, як викладачу, це особливо близько і зрозуміло. Ще раз дуже дякую!!!
Alex Robsten,25.11.2009, 17:31
Конкретно и понятно. Сегодня очень много "умных", а пользы от них мало. Согласен, что тренер должен, как говориться, все пропустить через себя, а не торговать пустой информацией. Еще понравилось фраза: "Исполнение - вот что есть самым важным на концерте!"
Оксана Литвиненко,28.11.2009, 12:37
Алекс! Дякую за теплі слова! Ринок дійсно перенасичений. Насправді, ми не вважаємо себе найкращими. Нам просто приємно на цьому ринку мати своє, неповторне обличчя! Дякую!
Інесса Коломієць,30.10.2009, 17:15
Чарівні закони. Узагальнюючи ці три закони можна сказати "Головне ні що, а як". Спілкуючись колись із дівчиною - виконавцем оркестру Національної філармонії на цю тему, те що вона повідала, звучало слідуючим чином: «Виконуючи твір - Ви не просто його виконуєте, Ви відчуваєте емоції та почуття його автора».

Залишити коментар

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Лідерство, тімбілдинг Саморозвиток