Як залучити кошти з Європи, – семінар від експерта

  • 15 березня 2016
  • ТренінгиНовини
Як залучити кошти з Європи, – семінар від експерта

Спільно із Клубом ділових людей фундація CEASC провела семінар для підприємців.

Звісно, невипадково Клуб Ділових Людей спільно з Фундацією CEASC організували масштабний семінар «Нові можливості розвитку бізнесу. Як залучити кошти з Європи». Причин кілька – підписання угоди про асоціацію, втрата традиційних ринків, постійне збільшення кількості споживачів у ЄС – через що українські підприємці інтенсивно інтегруються до Європейського союзу. Як інтегруватися, де брати кошти та як підготувати власний бізнес до нових масштабів – розповів президент CEASC Микола Смолінський на семінарі 30 січня у готелі «Соната».

Микола Смолінський розповів про джерела фінансування власної бізнес-діяльності. Відзначив основні призначення, періодичності та застави кредитів, види лізингів та їхні можливості у співпраці з ЄС.

Основне обговорення стосувалося програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Це фінансовий інструмент реалізації флагманської ініціативи Інноваційного союзу з метою зміцнення конкурентоспроможності Європи. Цілі програми – інтеграція наукових досліджень, інвестиції в майбутнє економічне зростання, забезпечення функціонування, зміцнення позиції ЄС у світі в сфері досліджень, інновацій та технологій.

«Малі та середні підприємства відзначаються інноваційним потенціалом, та динамічністю для здійснення революційних технологічних проривів та виведення на ринок інноваційних послуг. «Горизонт-2020» – програма для допомоги компаніям, які швидко розростаються та стають міжнародними», – відзначив Микола Смолінський і розповів про умови, етапи та особливості участі.

Про те, що відгуки учасників – найкраще відображення актуальності та практичності заходу, навіть не варто сперечатися. Отож, найцікавіші думки про захід та тему:

«Я отримала дуже багато корисної інформації щодо Європейських грантових фондів та можливостей фінансування різних проектів. Я зрозуміла суть самого фінансування європейських структурних фондів. Ми з командою пробуємо писати проект на заявку до «Горизонт 2020». Сподіваємося на позитивні результати», – Галина Янівська.

«Гадаю, цей тренінг необхідно провести у кожному ВНЗ для магістрів. Тренер– професіонал!», – Валентина Фотолович. «Тематика вкрай актуальна. Вражений високим рівнем професійності», – Григорій Колодєєв.

«Було цікаво і корисно! Я цілком задоволений заходом», – ІгорЮсик.

«На жаль, в Україні немає відкритого ринку. Європа дуже обмежує свої ринки від наших продуктів. Причина цього – сертифікація. Всі наші підприємства повинні пройти цю систему. Її проходження є дуже складним і займає десь рік. В Європі все це вирішується централізовано через систему ХАССП. Вона передбачає сертифіковане виробництво продуктів харчування. На сьогоднішній день у нас таких виробництв практично немає, тому нам необхідно подолати дуже довгий шлях для того, щоб вийти на цей рівень. Зараз існує єдине рішення – це організація власних компаній, виробництв на території Євросоюзу. Тут повинна бути чітка кооперація між Україною та тією країною, яку ми вибираємо, наприклад, це може бути Польща, Прибалтика, Чехія, Румунія. Сьогодні Україні необхідно будувати свою країну. Але поки що ми будуємо тими можливостями, які нам надає Європа», – Валерій Отвєтчиков.

«Тренер добре знає, про що говорить. У нього є чому повчитись», – Андрій Несух. «Цікава та актуальна тематика даного заходу. Експерт – професіонал, володіє ораторськими здібностями», – Зінаїда Живко. «Нова цікава і необхідна тема», – Василь Завайко.

«Інформація є корисною в сьогоденні», – Микола Веред.

«Тематика семінару є дуже актуальною для бізнесу України», – Юлія Іванова. «Експерт вміє тримати аудиторію в робочому тонусі», – Євген Перепелиця.

«Загальні цікаві знання та пропозиції від експерта заходу», – Анастасія Вольних.

«Дане питання може вирішувати майбутнє України у її короткостроковому стратегічному розвитку. Вважаю, що експерт має бути рупором теми в Україні», – Микола Зозуля.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини