Три вагомих причини розпочати бізнес в ЄС

Три вагомих причини розпочати бізнес в ЄС

Ще три роки тому кількість українських бізнесменів, готових ризикнути відкрити справу в ЄС, була невисокою. Навіщо робити зайве і множити проекти, коли і в Україні справи йшли непогано?

Ще три роки тому кількість українських бізнесменів, готових ризикнути відкрити справу в ЄС, була невисокою. Навіщо робити зайве і множити проекти, коли і в Україні справи йшли непогано? Зараз, коли ситуація змінилася, інтерес до європейських можливостей різко зріс. І насправді, це дуже позитивний момент. Оскільки тисячі наших співвітчизників, почавши діяльність в Європі, на практиці опанують сучасні, ефективні інструменти і підходи. Які згодом зможуть застосувати і в українських реаліях. Які ж «до і після» побачать українські підприємці, відкривши фірму в ЄС?

Діяльність контролюючих органів

Тиск контролюючих органів на український бізнес – застаріла проблема. Підприємці говорять про це на усіх без винятку бізнес – зустрічах, тренінгах, стажуваннях, які ми проводимо. Лібералізація законодавства, впорядкування діяльності контролюючих органів, впровадження норм безпечного ведення справ. Це – мінімальні кроки, які б дали грандіозний поштовх до посилення бізнес – активності в Україні. Можливо, згодом цей крок буде зроблений.

В ЄС уявити собі якісь дії, які шкодять розвитку підприємництва, важко. Більше того, якщо Ви вирішили розпочати справу, приносити користь країні і суспільству, то не залишитеся на самоті зі своїми труднощами. В усіх країнах ЄС існують інституції оточення бізнесу, місією яких є підтримка підприємницьких ініціатив. Ці інституції забезпечують комплексну підтримку фірм, налагоджують взаємодію між різними сферами, виступають гарантами неписаних правил. На наших стажуваннях ми знайомимо підприємців із цими можливостями, показуємо, наскільки ці практики спрощують бізнесу життя.

Освоєння нових ринків

Криза в українській економіці – явище, звичайно, тимчасове, але вона переформатує усю економічну діяльність. Ємність українського, та й пострадянського ринків ніколи не була задовільною. Тепер ці ринки «просіли» ще більше, і, мабуть, надовго. Отже, вихід на глобальні ринки стає практично питанням виживання багатьох бізнесів. Якщо ми подивимося аналітику, то побачимо, що європейський ринок – найбільший у світі за платоспроможністю споживачів. Місця на ньому вистачить усім. Не варто звертати увагу на коментарі євроскептиків про обмеження квотами або упереджене ставлення до українських виробників. Достатньо ознайомитися з інформацією, щоб зрозуміти, ці твердження – дуже і дуже суб’єктивні і не мають під собою серйозного підґрунтя.

Реєстрація бізнесу на території ЄС значно спростить процедуру виведення товарів на європейський ринок. Легше буде в усьому: у сертифікації продукції, проведенні маркетингових досліджень, пошуку партнерів, просуванні і продажах. Головне – відповідально підходити до вимог і все буде добре.

Залучення фінансового ресурсу для відкриття компанії

Коли на бізнес – зустрічах ми озвучуємо відсоткові ставки по кредитах в ЄС – підприємці нам просто не вірять. Українці настільки відвикли від цивілізованих правил гри, що звичайні європейські практики здаються їм фантастичними! Але ставка по кредиту дійсно коливається в межах 5-7%. До того ж, це не єдина можливість залучити кошти. Окрім банківських продуктів в ЄС є й інші пропозиції. Тут успішно працюють лізингові компанії, які спеціалізуються на різних сферах діяльності. Існує можливість залучення безповоротного ресурсу для започаткування бізнесу з європейських фондів і програм. Та й інвестори не боятимуться вкладати гроші в вашу компанію, якщо вона зареєстрована  на території ЄС.  Тому, якщо ви довго виношували ідею створення якогось бізнесу – не сумнівайтеся, кошти для реалізації знайдуться завжди.

Ознайомитися із можливостями започаткування бізнесу в Євросоюзі Ви зможете, взявши участь у стажуванні «Створення та управління власним бізнесом на території ЄС», яке відбудеться 5-11 червня. Разом ми відвідаємо Польщу, Чехію, Словаччину та Австрію, і детально розберемося із тим, як створити успішну компанію в Євросоюзі. Зверніть увагу на перелік інституцій, до яких передбачені візити. Зареєструватися для участі можна лише до 1 травня!

Детальніше про проект


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Project management, управління проектами Логістика, митниця, ЗЕД Менеджмент, керування, KPI