Поради від Радника

Під час проведення відкритих торгів Замовник в ТД встановив вимогу щодо надання сканованих документів, що підтверджують повноваження посадової особи щодо підпису документів тендерної пропозиції та договору про закупівлю

Під час проведення процедури відкритих торгів Замовник в тендерній документації встановив вимогу щодо надання Учасником сканованих документів, що підтверджують повноваження посадової особи або представника Учасника процедури закупівлі щодо підпису документів тендерної пропозиції та договору про закупівлю (повноваження щодо підпису документів тендерної пропозиції Учасника процедури підтверджуються одним з наступних документів: випискою з протоколу засновників, наказом про призначення, довіреністю, дорученням або іншим документом, що підтверджує повноваження посадової особи Учасника на підписання документів). Учасник в тендерній пропозиції надав сканований наказ про призначення директора та протокол загальних зборів засновників товариства з обмеженою відповідальністю, проте в цих документах відсутня інформація, про те що директор має право підпису. Чи підлягає пропозиція такого Учасника відхиленню як така, що не відповідає умовам тендерної документації, оскільки з наданих документів, не зрозуміло чи є директор підписантом?
Відхилення даного Учасника з наведеної підстави не допускається. Керівники підприємств здійснюють свої повноваження відповідно до законодавства або установчих документів. Відповідно до ч. 5 ст. 65 ГК України керівник підприємства без доручення діє від імені підприємства, представляє його інтереси в органах державної влади і органах місцевого самоврядування, інших організаціях, у відносинах з юридичними особами та громадянами, формує адміністрацію підприємства і вирішує питання діяльності підприємства в межах та порядку, визначених установчими документами. В той же час повноваження керівника може бути обмежено відповідно до установчих документів підприємства. Інформація про обмеження також відображається в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. У випадку відсутності обмежень керівник здійснює від імені юридичної особи всі повноваження на забезпечення діяльності підприємства в тому числі і підписання тендерної пропозиції та договору про закупівлю.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бухгалтерія, облік та податки Право, юриспруденція Фінанси, кредит, банківська справа