Stretching

Стретчінг (розтягування) - це особливий вид фітнесу, спрямований головним чином на розтяжку м'язів тіла, розвиток гнучкості і еластичності. Якщо Вам це по душі, то ви можете зробити це прибутковим заняттям, незалежно від сфери вашої діяльності!

Термін «стретчинг» походить від англійського слова «stretching» - «розтягування». Назва говорить сама за себе: стретчинг - це комплекс вправ, спрямований головним чином на розтяжку м'язів тіла, розвиток гнучкості, еластичності зв'язок і поліпшення мобільності суглобів.

Стретчинг обов'язково входить до складу комплексної підготовки професійних спортсменів і застосовується як окремий напрямок оздоровчої та лікувальної гімнастики. Дана дисципліна дозволяє чергувати статистичну напругу і розслаблення м'язових тканин, що сприяє швидшому зняттю напруги в м'язах і відновленню сил.

Користь занять стретчингом:

  •  Усунення напруги і больових відчуттів в різних частинах тіла шляхом зняття м'язових і нервових блоків;
  •   Стимуляція серцево-судинної системи: особливо корисна в цьому сенсі активація периферичних артерій і вен, що усуває застійні явища і запобігає таким хворобам як атеросклероз, тромбоз;
  •   Омолодження тіла шляхом повернення йому природною гнучкості;
  •   Завжди пряма постава і підтягнутий, стрункий вид;
  •  Покращення настрою, підвищення самооцінки, відчуття комфорту і задоволення.

Що стосується больових відчуттів: помірні больові відчуття не повинні вас лякати. Є «приємна» біль м'язів, а є небезпечна, яка попереджає про близьку або вже сталася травмі. Почавши займатися, ви швидко навчитеся відрізняти «корисну» біль від «шкідливої».Ефект від тренувань можна відчути на собі вже через кілька занять. З кожним разом тіло буде отримувати все більшу пластичність. Поступово можна додавати в комплекс вправи для балетної розтяжки, що дозволить домогтися ще більш значного прогресу. Перші заняття краще проводити під керівництвом професійного інструктора!

  • Навчіться розтягуватися правильно і це поліпшить ваше здоров'я!
  • Є важливі речі, для яких важливо звертатися до фахівців, щоб собі не нашкодити!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Спорт, здоров'я Тренінги для тренерів