Кар'єрний консалтинг: чому варто звернутися до спеціаліста?

За порадами з приводу ринку праці та кар’єри зазвичай звертаються люди з величезним досвідом. Що ж спонукає їх консультуватись у спеціаліста, пропрацювавши 10, а то й 20 років в певній індустрії?

Звісно, у досконалості немає меж. Знання зараз у тренді. І навіть найуспішніша людина розуміє, що не можна припиняти рух уперед. Але тут справа не в тому. Розглянувши детальніше, що саме являє собою кар’єрний консалтинг і чому він потрібен, ми отримаємо відповідь на ці питання.

З яких же причин найчастіше звертаються за кар’єрним консалтингом?

1) Питання профорієнтаціі або перекваліфікації 



Нерідко, працюючи певний час в одній індустрії, людина бачить, що все-ж-таки це їй не подобається. Юрист раптом зрозумів, що весь цей час хотів писати картини, а маркетолог несподівано знайшов у собі любов до цифр і вирішив стати бухгалтером. Насправді, такі випадки не є рідкісними. Ми не завжди правильно обираємо свій шлях. Або ж просто перегораємо в одній сфері і маємо знайти іншу, яка знову запалить у нас той вогник. Найчастіше, ми навіть не підозрюємо, що це може бути за сфера! Тут уже без поради спеціаліста не обійтись: як знайти себе, як вміло проявити себе в зовсім новій індустрії, як найшвидше та найефективніше перекваліфікуватись та досягти успіху.

2) Питання пошуку роботи

Бувають випадки, коли людина ніколи не шукала роботи. Пропрацювавши весь час в одній компанії, яка потім просто перестала існувати, немає й ідей, що робити далі. Немає ні резюме, ні розуміння того, як знайти нову роботу. І тут, наче GPS-навігатор, компас або ж дороговказ, спеціаліст ринку праці вкаже стовідсотково вірний шлях!

3) Питання ринку 
Де може бути корисна Ваша кваліфікація та де за неї можуть дати найбільшу винагороду. Яка індустрія та які посади на вас чекають, яка можлива заробітна плата. Усе, що варто знати про той сегмент ринку праці, в який Ви направлені.

4) Успішне резюме та вдала співбесіда

Навіть найталановитіший кандидат залишиться без уваги, якщо не зможе правильно представити себе як на співбесіді, так і в резюме. Скласти резюме таким чином, щоб воно найкраще висвітлювало Ваші кращі сторони і підкреслювало Вашу перевагу як спеціаліста — справжній талант, і ми готові поділитися ним з Вами!

5) Оцінка сильних сторін та зон розвитку

Звісно, чудово знати, як найперспективніше використати свій потенціал! Для даного дослідження зазвичай проводять інтерв’ю за компетенціями. Його результати показують, які таланти Ви маєте, які потрібно розвивати трішки більше, і який таємний потенціал у Вас дрімає! Хотіли би дізнатись?

Зазвичай, зайняті люди не мають достатньо часу для даних досліджень. На це можуть піти тижні, або й місяці. З нами це буде декілька годин. Дуже вірогідно зробити помилку в власних дослідженнях, а найменша помилка може коштувати Вам успіху. І це не тільки питання успіху, це питання життєвого шляху. Він у кожного унікальний і ми просто не маємо права помилитися.

Ми бажаємо, щоб кожен з Вас був успішним у своїй кар’єрі і тому допомагаємо кандидатам у цьому! Якщо у Вас виникла потреба у кар’єрному консультуванні, або ж Ви маєте запитання з даної теми, просимо залишати їх у формі.



Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Project management, управління проектами Саморозвиток