10 ознак того, що ваш співробітник збирається звільнятись

Несподіване звільнення цінного працівника може бути не просто проблемою, а й справжнім шоком, а то й крахом усіх планів.

Що ж робити, коли вже стався такий неприємний сюрприз? Змінювати план, передавати частину обов’язків іншим колегам (які, звичайно, від такої події теж не в захваті) та починати шукати нового співробітника, хапаючись за голову?

Всього цього можна уникнути, заздалегідь передбачивши те, що ваш працівник вирішив покинути команду, тому ми підготували для вас інформацію про 10 ознак того, що ваш колега збирається звільнитись:

1. Збільшення активності на Linkedin

Те, що кандидат постійно онлайн, ще не говорить про його наміри. Проте збільшення кола контактів, пошук нових груп та залучення до них, відстежування нових компаній вже можуть бути червоним прапором для вас.

2. Кандидат менше зацікавлений у підвищенні, неактивний на зустрічах

Неможливо придумати інші причини для того, щоб людина в компанії не хотіла просуватись вгору по кар’єрних сходинках. Лише якщо людина занадто лінива і їй добре і на нижчій позиції. Але в даному випадку вам такий співробітник теж не потрібен!

3. Працівник став частіше відвідувати різні конференції, семінари, воркшопи

Особистісний розвиток — це чудово! Проте такі заходи можуть використовуватись, як ресурс для нових знайомств і пошуку нових роботодавців. Будьте пильні!

4. Працівник не хоче брати на себе довгострокові проекти

Він просто знає, що не встигне їх завершити, або боїться, що вони розтягнуться на надто довгий час. Цілком реально, що дата звільнення працівнику вже відома.

5. Колега став більш стриманим та ніби має секрети

Відстороненість та скритність можуть слугувати не дуже добрим сигналом. Особливо коли раніше людина була відвертою і з легкістю розповідала про себе, свою роботу та досягнення в ній.

6. Працівник явно не вмотивований

Раніше ваш колега завжди приходив вчасно, першим пропонував нові ідеї, а зараз ніби зайняв пасивну позицію? Обережно, це дуже поганий знак! Навіть якщо він ще не збирається звільнятись, то через зникнення мотивації найближчим часом вирішить зробити це.

7. Мова тіла

Ваш колега уникає погляду прямо в вічі, поводить себе якось невпевнено? Мова тіла іноді може розповісти нам дуже багато про людину, адже таким чином важко приховати те, що справді на думці.

8. Часта відсутність, використання всіх без винятку лікарняних та днів відпустки

Людина, що не використала всю свою відпустку в цьому році, може дуже просто зробити це в наступному, але тільки не тоді, коли вона збирається звільнитись з теперішнього місця роботи!

9. Співробітник частіше відповідає на особисті дзвінки під час роботи та зустрічей

Відповідь на такі дзвінки під час важливої зустрічі — індикатор того, що або в людини в сім’ї щось трапилось, або вона говорить з іншим роботодавцем і боялась пропустити його дзвінок!

10. У кандидата стались серйозні зміни в житті

Будь-яка визначна подія в житті людини кардинально змінює її. Це може бути як негативна подія, так і позитивна. Лише титани з найстійкішою психікою можуть протистояти змінам, але зазвичай так не буває.

Отже, звертайте увагу на поведінку своїх колег, і якщо ви помітите щось справді дивне, є шанс, що буде ще не пізно провести розмову тет-а-тет на тему, що хвилює.

Якщо ви маєте потребу в консультації, або у вас виникли питання з даної теми чи не тільки, будь ласка, залишайте їх у формі.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Project management, управління проектами Менеджмент, керування, KPI