Як зрозуміти чи кандидат каже вам правду

Як ж зрозуміти, що людина, яку Ви бачите вперше, і яка просто палає бажанням отримати цю роботу говорить чисту правду про свої професійні досягнення?

Звичайно, було б непогано використовувати детектор брехні. Але ця штука дорога і відлякає Вам всіх кандидатів.

Існує декілька цікавих методів, як саме визначити правдивість всіх тверджень.

По-перше, перевірте всі досягнення, якими він так вихваляється. Адже багато хто грішить тим, що робить себе знавцем трьох мов чи майстром спорту з дзюдо.

Ствердження: «Я спокійно володію японською». 
Перевірка «Ну тоді давайте проведемо інтерв’ю на японській. Я запросив професійного перекладача..»

По-друге, спробуйте зловити кандидата на брехні. Якщо у Вас склалось враження, що кандидат паралельно ще проходить інтерв’ю в інших компаніях, запитайте: «Як пройшло Ваше інше інтерв’ю?». Якщо Ви застанете його в ступорі, в більшості випадків кандидат скаже Вам правду.

По-третє, виясніть чого не вистачає. Зверніть увагу на резюме та пробіли в ньому, пропуски в датах чи відсутність якоїсь важливої інформації. Більшість кандидатів сподіваються, що ніхто цього не помітить.

Ну і на останок, не забувайте, що завжди можна перевірити рекомендації та переглянути сторінку кандидата в соціальній мережі.

І звичайно ж – мова жестів. Точних «жестів брехні» не існує, але нервозність, уникнення зорового контакту і все інше, що викликає підозру у Вас може бути підтвердженням того, кандидат не розказує Вам всієї правди.

Якщо у вас виникли запитання з даної теми чи не тільки, будь ласка, залишайте їх у формі.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Project management, управління проектами Менеджмент, керування, KPI