Навіщо складати міжнародні іспити з англійської?

Навіщо складати міжнародні іспити з англійської?

Короткий перелік переваг, який дає вам можливість полюбити та вдосконалити свої знання з англійської. Розкажем про неймовірні переваги після отримання сертифікатів міжнародного рівня.

Складно підрахувати, але за деякими даними міжнародні іспити на рівень володіння англійською щорічно складають близько 4 мільйонів людей із понад 60 країн світу. Та й самих видів тестування досить багато — вже понад 20.

У чому причина такого великого попиту та навіть популярності цих міжнародних іспитів? Чому з кожним роком все більше людей прагнуть підтвердити свій рівень англійської сертифікатом?

Чому складають?

Розглянемо leading motives — провідні мотиви.

Підтвердити рівень володіння мовою.

Адже це основна мета таких іспитів, як TOEFL, IELTS або одного із загальних тестувань Кембриджської лінійки. Результат — сертифікат, на якому буде зафіксовано ваш поточний рівень, від А1 до С2.

До того ж це престижно. Ви зможете підкріпити своє резюме цим сертифікатом і навіть подумати про кар'єрне зростання. Та й самооцінка точно зросте, вам буде чим пишатися!

Вступити до іноземного ВНЗ.

Актуально для тих, хто планує стати студентом ВНЗ англомовної країни. Або ж факультету, де викладають англійською. В абітурієнтів з-за кордону обов'язково запитують сертифікат певного іспиту, що підтверджує необхідний рівень володіння англійською (найчастіше не нижче В2).

Якщо ви незабаром закінчуєте школу (9 або 11 клас), для вас є ще один сенс складати міжнародний іспит. Адже його сертифікат звільнить вас від складання Державної підсумкової атестації з англійської мови. Бал сертифіката конвертується у відповідну оцінку ДПА (від 1 до 12) та вноситься до атестата.

Отримати бажане робоче місце.

Тут можуть бути різні побажання:

  • влаштуватися працювати в іноземну організацію (можливо, з подальшим переїздом);
  • влаштуватися у вітчизняну компанію, але на посаду, де володіння англійською є ключовою навичкою (наприклад, коли до обов'язків входить комунікація з англомовними бізнес-партнерами);
  • підійматися кар'єрними сходами — найчастіше, топменеджери та керівники компаній повинні вміти комунікувати англійською;
  • отримати престижну роботу у галузі, де англійська необхідна (наприклад, в IT сфері).

Мрієте про щось подібне? Тоді уважно дивіться на вимоги вакансій, на які хочете відгукнутися. У них обов'язково буде зазначено, який рівень англійської потрібен і навіть конкретний іспит, результат у якому важливий для HR-відділу.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси