Відомості про юридичних осіб з ЄДР осіб які вчинили корупційні, або пов’язані з корупцією правопорушення

Замовник вимагає роздруківку з реєстру чи перевіряє зазначену інформацію самостійно?

 Відомості про юридичних осіб з ЄДР осіб які вчинили корупційні, або пов’язані з корупцією правопорушення. Замовник вимагає  роздруківку з реєстру чи перевіряє  зазначену інформацію самостійно?

Як всім вже відомо, нещодавно на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції запрацював єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, а отже, постає питання,  чи необхідно замовникові вимагати інформацію з даного реєстру від учасника чи замовник має самостійно перевіряє дані відомості?

Перш за все слід зазначити , що згідно частини  3 статті 17 Закону України  «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) від учасника замовник має права вимагати  інформацію про відсутність підстав, визначених у частинах першій і другій цієї статті, виключно в довільній формі.

Тому, ми не рекомендуємо вимагати від учасника роздруківку з реєстру. Ви можете відповідно до положень Закону встановити вимогу надання інформації в довільній формі про відсутність підстав, та додатково самостійно перевірити інформацію, що міститься у відкритих реєстрах.

#SmartTender #закупівлі  #радник #поради #розумні_закупівлі #CPV


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Бухгалтерія, облік та податки Право, юриспруденція