6 незвичайних для нас фактів про житло Туреччини

6 незвичайних для нас фактів про житло Туреччини

Сучасні вілли та апартаменти в Туреччині входять до числа кращої нерухомості світу. Приємний клімат, прийнятні ціни й високі стандарти комфорту роблять їх дуже популярними серед іноземних покупців

Є, втім, у турецької нерухомості деякі особливості, які на наш погляд можуть здатися дещо незвичними. Саме про них ми і хочемо розповісти.

Факт 1. Відсутність квартир-студій

З 2017 року в Туреччині заборонено будувати студії, тобто апартаменти без виділеної спальні. Мінімальний розмір квартири – «1+1» (1 вітальня, 1 спальня) та 28 м2. Інше житло вважається непридатним для проживання, але квартири-студії ще можна знайти в новобудовах, зведених до введення заборони і на вторинному ринку.

Факт 2. Популярність дуплексів (дворівневих квартир)

У переважній більшості нових ЖК останні два поверхи відведені під дуплекси, зустрічаються дворівневі апартаменти також на перших поверхах і, як правило, мають вихід у садок. Дуплекси часто проектують для квартир з трьома спальнями, планування може бути будь-яке. Іноді на другому поверсі передбачається додаткова кухня і тераса з зоною барбекю, сходи гранітні або мармурові.

Факт 3. Розрахунок площі житла за зовнішнім периметром стін

За законами Туреччини земля під будівлею та її загальні частини діляться пропорційно між власниками квартир. За рахунок цього загальна площа житла розраховується по зовнішніх стінах, включаючи балкони, тераси, ванни і частину сходової клітини. Реальна житлова площа завжди виявляється менше заявленої, об’єктивно оцінити її вийде тільки при особистому огляді квартири.

Факт 4. Наявність власної інфраструктури в будинках економ-класу

У більшості житлових комплексів, включаючи економ-клас, забудовники передбачають власну інфраструктуру – тренажерні зали, басейни, сауни, хамами, джакузі, зони барбекю у дворі тощо. Обслуговується вона за рахунок айдата (внесків мешканців) і є рядовою послугою.

Факт 5. Рідкість будинків з централізованим опаленням

У курортних регіонах Туреччини опалення не передбачене, хоча останнім часом по великих містах (наприклад, в Анталії) опалювальні комунікації почали активно підводитися. Квартири й будинки, як правило, опалюються за рахунок кондиціонерів, теплих підлог і газових систем за рішенням власника або загальних зборів мешканців.

Факт 6. Безкоштовна доставка і встановлення меблів

Всі магазини доставляють, встановлюють, перевіряють придбані у них меблі самостійно й виписують гарантійний талон тільки після цього. Дана послуга безкоштовна та дозволяє повністю облаштувати квартиру за кілька днів.

 Детально : https://ctm-group.com.ua/sitenews/novosti-nedvizhimosti-turtsii/6-neobychnyh-dlya-nas-faktov-o-zhile-v-turcii


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Нерухомість, будівництво