Як розпізнавання облич змінює різноманітні індустрії

Як розпізнавання облич змінює різноманітні індустрії

Не так давно стався технологічний вибух у сфері відеоспостереження, що підштовхнуло розвиток такого напрямку, як відеоаналітика. Адже, це дає набагато більші можливості для створення систем безпеки, маркетингу та розвитку компаній в цілому.

Компанія TRASSIR пропонує рішення відеоаналітики, серед яких найбльш популярнім є розпізнавання осіб - модуль TRASSIR Face Recognition.

Аналітики компанії CB Insights визначили індустрії, в яких розпізнавання осіб значно впливає на безпеку та маркетинг:

1. Такі технології поширені в правоохоронній діяльності та вже набули популярності у Китаї та США. У Києві у 2018 році встановили тисячі камер для забезпечення порядку на дорогах, школах, дитячих садках, в метро, тощо.

2. В закладах охорони здоров’я розпізнавання осіб використовується для комфортного відвідування лікарні та лікаря без необхідності стояти в черзі та заповнювати папери.

3. Відеоаналітика має широкі можливості у сфері ритейлу. Компанії можуть отримати інформацію про те, які товари цікавлять відвідувача, його шлях по супермаркету, можуть контролювати роботу персоналу, черги й визначати шахраїв.

4. Сфера FoReCa досить часто використовує розпізнавання осіб. Наприклад, до модуля розпізнавання осіб можна прив’язати обліковий запис клієнта і він зможе просто увійти в готель, щоб підтвердити свою реєстрацію. Система може заздалегідь попереджати персонал про появу VIP клієнтів і шахраїв ще до того як він увійшов всередину приміщення.

5. У банківській сфері відеоаналітика контролює роботу касових терміналів, лічильних машин, а також миттєву ідентифікацію клієнтів.

6. У сфері event, відеоаналітика дозволяє пропускати відвідувачів за допомогою розпізнавання обличчя за лічені секунди, при цьому не має необхідності мати з собою квиток.

7. Пасажирські перевезення нещодавно розпочали використовувати інтелектуальні технології, але вже встигли затримати кілька злочинців в аеропортах з підробленим паспортом. Співробітники заявили, що точність розпізнавання осіб становить 99%, оскільки люди порівнюються з офіційних державних джерел інформації.

8. Автомобільна промисловість теж не відстає від технологій і вже представляє концепти автомобілів з розпізнаванням облич для його відкриття.

9. У сфері освіти інтелектуальні рішення використовуються для підвищення контролю за безпекою, розпізнає учнів і персонал, не дозволяючи проникнути на територію стороннім.

Відеоаналітика вже проникла в життя кожного, в телефоні, соціальних мережах, на вулицях, в транспорті, метро, кафе і готелях. Технології майбутнього стали реальністю вже сьогодні.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Готельно-ресторанний бізнес, туризм, HoReCa Охорона праці, санітарні норми