Навчальний курс «Провідний менеджер проекту на основі ISO 21502 Управління проектами»

Навчальні курси ISO 21502 від PECB спрямовані на те, щоб допомогти вам вдосконалити свої навички управління проектами та налаштувати вас на шлях, щоб стати чудовим менеджером проекту.

Ви коли-небудь брали на себе відповідальність за організацію сюрпризу на день народження? Можливо, ви були відповідальними за планування сімейного походу? Чи ставилося вам на роботі завдання створити маркетинговий план, впровадити зміни для зменшення операційних витрат або запровадити нове програмне забезпечення для управління клієнтами? Якщо ви зробили щось із цього, ви вже знайомі з різними аспектами управління проектами та розвиваєте навички, необхідні менеджерам проектів. Навчальні курси ISO 21502 від PECB спрямовані на те, щоб допомогти вам вдосконалити свої навички управління проектами та налаштувати вас на шлях, щоб стати чудовим менеджером проекту.

Що таке ISO 21502?

Стандарт ISO 21502:2020 містить вказівки, які можуть допомогти керівникам проектів і проектним організаціям успішно виконувати проекти. Стандарт також містить опис високого рівня практик, які є ефективними в управлінні проектами.

Рекомендації, надані ISO 21502, можна застосовувати до будь-якого типу організації та всіх типів проектів. Крім того, окрім керівників проектів та виконавчого керівництва, стандарт можуть використовувати спонсори та ради проектів, аудитори та організації, які розробляють національні або організаційні стандарти чи практики для управління проектами.

Чому управління проектами важливе для вас?

Як очікувалося, поява віддаленої роботи та проектних компаній збільшило попит на кваліфікованих фахівців з управління проектами. Отримання професійної сертифікації з управління проектами дозволить вам скористатися можливостями ринку праці, що розвивається.

На організаційному рівні рекомендації ISO 21502 можуть допомогти організаціям оптимізувати використання своїх ресурсів і при цьому максимізувати створення вартості; таким чином, досягаючи запланованих результатів. Це також сприяє співпраці співробітників і покращує комунікацію між персоналом, постачальниками та клієнтами, залученими проектом, що призводить до залучення зацікавлених сторін і задоволення клієнтів. Більше того, ISO 21502 може сприяти прийняттю кращих бізнес-рішень, включаючи визначення пріоритетів завдань для проектів і зниження ризиків.

Досягнення в управлінні проектами змінить те, як ви плануєте та виконуєте дії та завдання в контексті проектів. Як навчений і сертифікований менеджер проекту, ви керуватимете проектною командою, плануватимете заходи для проекту, визначите цілі проекту, обсяг, графік і бюджет, виявлятимете, оцінюватимете та оброблятимете ризики, залучатимете та спілкуйтеся із зацікавленими сторонами та керуватимете загальна реалізація проекту.

Переваги ISO 21502

Використовуючи рекомендації ISO 21502 щодо управління проектами, організації та керівники проектів зможуть:

  • Трансформувати свої ідеї у матеріальні чи нематеріальні результати
  • Успішно керувати та залучати зацікавлених сторін до розробки та реалізації проектів
  • Ініціювати, планувати, реалізовувати, управляти та закривати проекти з конкретними цілями, обсягом, ресурсами
  • Управляти змінами до проектів
  • Керувати організаційними та суспільними змінами, які впливають на проекти
  • Проводити оцінку ризиків щодо проекту та керувати виявленими ризиками
  • Вивчати досвід управління проектами

Перше видання ISO 21502 змінилося з формату, що базується на процесі, на формат, що базується на практиці та описі. На додаток до вступних статей, ISO 21502 складається з чотирьох основних статей:

  • Розділ 4 Концепції управління проектами
  • Розділ 5 Передумови для формалізації управління проектом
  • Розділ 6 Інтегровані практики управління проектами
  • Розділ 7 Практика управління проектом

Чому варто вибрати PECB?

Як глобальний постачальник послуг з навчання, іспитів і сертифікації, PECB прагне допомогти вам продемонструвати свою відданість і компетентність, надаючи вам цінну освіту, оцінювання та сертифікацію за міжнародно визнаними стандартами.

Наші сертифікати ISO 21502 є визнанням ваших професійних здібностей і демонструють, що ви здатні керувати та підтримувати проекти, використовуючи ефективні методи управління проектами.

Як розпочати навчальний курс ISO 21502?

Якщо ви хочете дізнатися від компетентних професіоналів про концепції та принципи управління проектами та про те, як успішно керувати проектами, навчальні курси PECB задовольнять ваші потреби. Ми допоможемо вам протягом усього процесу, щоб запропонувати вам гідний досвід.

Покращуйте свої досягнення в управлінні проектами, взявши участь у наших навчальних курсах ISO 21502 «Провідний менеджер проекту ISO 21502», який дасть вам необхідну компетенцію, щоб керувати проектними групами та успішно виконувати проекти відповідно до вказівок, наданих у ISO 21502 та інших передових практик управління проектами.

Це про стандарт ISO 21502 “Управління проектами”

Стандарт ISO 21502 надає настанови щодо концепцій та практик для управління проектами, які важливі для поставки проекту та впливають на її успіх.

Цільова аудиторія цього документу включає, але не обмежується:

  1. виконавче та старше керівництво для кращого розуміння процесу управління проектами та допомогу їм у здійсненні необхідної підтримки та управління керівниками проектів та іншими особами, задіяними у проектах;
  2. осіб, залучених до врядування, вказівок, засвідчення, аудиту та управління проектами, таких як спонсори проекту, проектні ради, аудитори та керівники проектів;
  3. керівників проектів та членів проектних команд, з метою створення спільної бази для розуміння, виконання, порівняння, оцінки та комунікації щодо практик, які використовуються в їх проектах;
  4. розробників національних чи організаційних стандартів, процесів та методів управління проектами.

Додатково, цей документ може також бути корисним для людей, залучених до підтримки:

  • врядування, вказівок та управління портфелями та програмами;
  • проектних команд, офісів програм та проектів або подібних організаційних структур;
  • академічного дослідження управління проектами, програмами та портфелями;
  • функцій із управлінням проектами, таких як фінанси, облік, управління людськими ресурсами, закупівлі та юридичні послуги.

Цей документ (ISO 21502 “Управління проектами”) надає поради щодо управління проектами. Вони можуть бути застосовані для будь-якої організації, включно з публічними, приватними та благодійними, а також для будь-якого типу проекту, незалежно від цілі, підходів до поставки, моделі життєвого циклу, що застосовується, складності, розміру, вартості чи тривалості.

ПРИМІТКА: Підхід до поставки може бути будь-яким методом чи процесом, який підходить до типу набутків, наприклад предиктивним, інкрементальним, ітеративним, адаптивним чи гібридним, включаючи аджайл-підходи.

Цей документ надає високорівневі описи практик, що розглядаються як вдалі та такі, що створюють гарні результати в контексті управління проектами. Цей документ не надає порад щодо управління програмами чи портфелями. Теми з загальним управлінням, розтлумачено в контексті управління проектами.

PMBOK

PMBOK – настільна книга менеджерів проектів в усьому світі. Її взяли за основу при розробці міжнародного стандарту ISO 21500 й Американського національного стандарту ANSI/PMI 99-001-2008. Це найбільш розповсюджене зібрання знань з управління проектами, що використовується у понад 200 країнах. Крім того, PMBOK є базою для найбільш поширеної сертифікації проектних менеджерів PMP (англ. Project Management Professional).

Сьома версія книги відрізняється від попередніх тим, що в її основу лягли не процеси, а принципи. Це кардинально змінило структуру та підхід до проектного менеджменту загалом. Сьома версія PMBOK Guide доступна англійською, арабською, французькою, італійською, корейською, португальською, російською, іспанською та китайською мовами, а з початку 2022 року й українською мовою.

Компанія Intellias виступила спонсором україномовного перекладу сьомої версії міжнародного стандарту з управління проектами Project Management Body of Knowledge (PMBOK).

Переклад відбувався протягом року (з 2021 по 2022) із залученням волонтерів та експертів громадської організації Інститут проектного менеджменту (PMI Ukraine Chapter) та Міжнародною службою перекладів «Філін» за спонсорства компанії Intellias. PMI затвердив ряд ініціатив з підтримки проектного менеджменту в Україні. Серед них – оприлюднення PMBOK 7 видання українською мовою на сайті PMI Ukraine.

Відтепер кожен учасник професійної спільноти проектних менеджерів України може користуватися головним документом PMI безкоштовно.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Project management, управління проектами Аудит, стандартизація, ISO Бізнес планування, аналітика