Топ-5 найбільш затребуваних ІТ-спеціальностей у найближчому майбутньому

Ні для кого не секрет, що поширення та впровадження у щоденну діяльність людини ІТ-технологій стрімко зростає. Пандемії та обмеження спричиняють підвищений попит на різні ІТ-спеціальності і цей попит буде зростати і надалі.

Ні для кого не секрет, що поширення та впровадження у щоденну діяльність людини ІТ-технологій стрімко зростає.

Як повідомляє американська технологічна платформа Venture Beat, пандемії та обмеження спричиняють підвищений попит на різні ІТ-спеціальності і цей попит буде зростати та надалі.

Тому, якщо ви обираєте для себе або вашої дитини краще майбутнє, то саме час задуматися над тим, аби вже сьогодні отримати базові знання та навички з будь-якої нижче названих спеціальностей.  

Java-розробник

Це спеціаліст, який створює веб-додатки, програми та програмне забезпечення. Java-розробник залучений на усіх етапах розробки продукту. Обов’язки цього фахівця можуть сильно відрізнятися в залежності від компанії та конкретної посади, але у будь-якому разі він має добре розробляти коди та стежити за продуктивністю додатків.

Cloud-архітектор

Це фахівець, який впроваджує стратегію хмарних технологій, тобто розробляє дизайн хмарних додатків, моніторить «хмари» та управляє ними. Цей спеціаліст має знати мови програмування Python, Ruby та Elixir, мати досвід роботи в IT-інженерії, а також володіти лідерськими якостями.

Product-менеджер

Цей спеціаліст має стежити за розвитком проєкту, починаючи від етапу планування закінчуючи виходом продукту. Продакт-менеджер контролює виконання завдань іншими працівниками, тому йому потрібний досвід в управлінні персоналом, аналітичні здібності, а також вміння працювати з інструментами на кшталт PivotalTracker і Jira.

Спеціаліст з кібербезпеки

Таких фахівців ще називають «білими хакерами». Вони захищають компанії від атак з боку хакерів, а користувачів – від крадіжки їхніх даних. Щоб бути спеціалістом із кібербезпеки, треба знатися на комп’ютерній криміналістиці, вміти розв'язувати проблеми безпеки на різних платформах та мати гарні комунікативні навички.

Спеціаліст з даних, або Data Scientist

Це фахівець, який використовує машинне навчання для того, щоб прогнозувати та аналізувати дані. Він має визначати проблеми в аналітиці даних, правильно визначати набори даних і змінних, а також збирати великі набори даних і повідомляти про результати свого аналізу. Аби бути спеціалістом із даних, треба знати мови статистичного програмування, як R, Python або SLQ і орієнтуватися у data mining (добування даних).

Комп’ютерна академія ШАГ Житомир пропонує базову професійну освіту для дітей та дорослих віком від 7 років: це навчання у Малій комп’ютерній академії, а також професійна комп’ютерна освіта для дорослих. До речі, мову програмування Python діти вчать у малій комп’ютерній академії.

Обрати для своєї дитини краще майбутнє можна вже зараз! Ви можете відвідати наші майстер-класи, презентації та дні відкритих дверей. Переконайтеся на власному досвіді, що ІТ-сфера доступна кожному!

За довідками та детальною інформацією звертайтеся за номером телефону: [відкрити контакти](067) 303-05-33, замовляйте зворотний зв'язок на сайті або заходьте: вул. Перемоги, 29. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка