Безпека дорожнього руху на автопідприємстві



  • 3 500 грн за курс

Про курс

Організація системи безпеки дорожнього руху на автопідприємстві є основоположним фактором безаварійної роботи підприємства.

Проведення інструктажів та навчання водіїв підприємства, розбір дорожньо-транспортних пригод, що сталися у регіоні, інформування водіїв підприємства про маєтках дорожніх знаків, світлофорів, розмітки на дорогах регіону та інші заходи з безпеки руху – є головним фактором профілактики дорожньо-транспортних пригод.

Контингент слухачів:

Курс розроблений для фахівців з вищою або професійно-технічною автотранспортним освітою, призначених відповідальними за безпеку дорожнього руху на автопідприємстві.

Метою даної програми є освоєння методики і практичної організації ефективної роботи системи безпеки дорожнього руху на автопідприємстві.

Вивчення юридичних норм, правил і вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, а також відповідальності за неналежне дотримання вимог безпеки дорожнього руху – допоможуть організувати ефективну роботу служби БД на автопідприємстві.

Курс триває: – 78 академічних годин.

Форма навчання: Лекційно-практична, дистанційна, стажування на виробництві.

Місце навчання: навчання проводиться в базових навчальних центрах, організаціях і дистанційно. (можлива організація виїзного навчання в регіонах)*

Вартість курсу: 3 500.00 грн.

Програма навчання включає в себе наступні питання:

  1. Законодавчі та нормативні документи з безопасности дорожнього руху (Закони України. основні принципи державної політики у сфері безпеки перевезень, нормативні документи для автомобільного транспорту.)
  2. Організація роботи служби безпеки дорожнього руху. (система управління безпекою руху в державі, галузі, підприємстві, аналіз і прогнозування стан безпеки дорожнього руху, планування робіт: перспективне, поточне та оперативне; звітність; відповідальність, права і обов'язки посадових осіб; керівництво і координація роботи; робота з лінійним персоналом та водіями; навчання, інструктажі, стажування, підвищення кваліфікації; медичний огляд; психологічні аспекти роботи водіїв; розслідування дорожньо-транспортних пригод; взаємодія з працівниками поліції, автотрансінспекції та ін. організаціями)
  3. Вимоги безпеки до транспортних засобів; Сертифікація, переобладнання, відповідальність
  4. Екологічна безпека
  5. Безпека при експлуатації транспортних засобів (загальні вимоги; безпека при перевезенні пасажирів; безпека при перевезенні вантажів у т. ч. небезпечних, великовагових, великогабаритних вантажів; вимоги до водіїв, технічного, обсуживающему персоналу)
  6. Ліцензування. Порядок проведення та контроль за дотриманням ліцензійних умов
  7. Охорона праці та пожежна безпека
  8. Основні питання системи управління безпекою на автомобільному транспорті

Семинари та практичні заняття:

  • Організація інструктажів та навчань працівників автопідприємства
  • Законодавство і нормативи безпеки дорожнього руху
  • Розслідування ДТП і робота щодо запобігання ДТП спільно з працівниками поліції, автотрансінспекції
  • Документація та юридичні аспекти безпеки дорожнього руху

Виробнича практика (стажування)

Пройшовши практику на діючому автопідприємстві, учні отримують незамінний практичний досвід, а також адаптируютс

Оцінки:

  • Слухачі оцінюються протягом всього курсу навчання. Оцінці підлягають - практичні навички і теоретичні знання, однією з найважливіших оцінок є оцінка виробничої практики.
  • В останній день навчання проводиться тест за темами, які розглядалися в навчальному курсі.
  • Після завершення навчання за умови успішної здачі тесту і проходження виробничої практики, слухач отримує свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка, відповідну рівню підготовки.

Часті питання.

Навіщо мені потрібно вчитися?

Підвищення кваліфікації проходять всі працівники, незалежно від організацій, де вони працюють. Підвищення кваліфікації – це не навчання принципам роботи двигунів, шасі і т. д., а поглиблення та оновлення знань у відповідності з чинним законодавством, технічним прогресом і т. д.

Що мені дасть навчання?

Навчання дасть Вам незамінний практичний досвід і теоретичні знання з питань організації безпеки дорожнього руху та законодавства України з питань автоперевезень, ліцензування, безпеки та багато іншого. Знання, які рано чи пізно допоможуть Вам у вашій роботі.

Чому мене навчать?

Навчання побудовано таким чином, що Вам не доведеться писати конспекти і вислуховувати довгі лекції. Теоретичну частину Ви освоїте за допомогою наших викладачів, а під час практичних занять і практики, фахівці продемонструють Вам методи і прийоми проведення технічного контролю транспортних засобів, а також дадуть відповідь на всі Ваші запитання.

Як говорить китайська приказка: «Розкажи мені - і я забуду, покажи мені - я запам'ятаю, змусь зробити - я зрозумію».

Навіщо організації це потрібно?

У відповідності з ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом ...», які затверджені наказом Міністерства транспорту та зв'язку України від 02.07.2010 № 427 п. 2.3.11. «Ліцензіати зобов'язані організувати підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів автомобільного транспорту, діяльність яких пов'язана з наданням послуг з перевезення, забезпечувати проходження особами, відповідальними за технічний стан автотранспортних засобів, охорону праці та пожежну безпеку, а так само особами відповідальними за проведення медичних оглядів водіїв, навчання ....»

Слухачі отримують:

Кожному учню видаються методичні посібники, журнали, нормативні акти та інші навчальні матеріали.

Після завершення навчання та успішної здачі випускного тестування, слухач отримує:

  1. Номерний штамп внесений в єдиний реєстр відповідальних
  2. Свідоцтво
Категорії курсів

Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Дивіться також усі курси в Києві, ЗВО/ВНЗ в Києві, коледжі в Києві, репетиторів в Києві, тренінги в Києві, роботу в Києві.