ІнфоТех, Навчальний центр

Ремонт і модернізація комп'ютера



  • 3 500 грн на місяць

Про курс

Вже 15 років ми готуємо фахівців з налаштування, ремонту та модернізації комп'ютерів.

Основними модулями навчання сьогодні є апаратне та програмне забезпечення сучасних комп'ютерів, англійська технічна мова, детальне відпрацювання навичок діагностики та відновлення працездатності комп'ютера.

Умови навчання:

Термін навчання – 4 місяці.

Заняття проходять 2 рази на тиждень по 2-3 академічні години ввечері в залежності від виду (теорія чи практика).

Викладачі – практики з ґрунтовним досвідом ремонту та обслуговування комп'ютерної техніки.

Документ про закінчення – Сертифікат

Особливості курсу "Ремонт та обслуговування комп'ютера"

Структура курсу – класична: теоретичний та практичний блоки в їх тісному переплетенні.

Завдяки теоретичному курсу слухач зможе аналізувати конфігурацію комп'ютера та окремих його блоків, самостійно вибирати конфігурацію комп'ютера в залежності від необхідних вимог, а також підбирати альтернативу комплектуючій, що вийшла з ладу, враховуючи комплектуючі, що залишилися, і питання їх сумісності.

У полі зору не тільки персональні комп'ютери, а й ноутбуки, нетбуки, планшети та інші гаджети, без яких зараз неможливо уявити життя сучасної людини. Акцент робиться на новинки, що надійшли у продаж або перебувають у розробці, щоб слухач не тільки орієнтувався в існуючому асортименті, а й міг бачити перспективи розвитку техніки, передбачати придбання справді сучасної, функціональної техніки, яка протягом тривалого часу не втратить своєї актуальності.

Практичний курс розрахований на складання та налаштування комп'ютера "під ключ".

Починається практичний блок зі збирання персонального комп'ютера. Потім слідує блок діагностики та усунення апаратних несправностей, у якому слухачі вчаться аналізувати причину несправності за низкою ознак і визначати вузол, що вийшов з ладу. Також у цьому блоці розглядаються питання ремонту ноутбуків, нюанси розбирання та складності, пов'язані при роботі з ними.

Одним із поширених алгоритмів практичних занять є створення викладачем несправності в комп'ютері, виявлення цієї несправності слухачем, аналіз викладачем дій слухача щодо усунення несправності.

Після опанування апаратного блоку йде перехід до програмного забезпечення.

Цей блок включає в себе налаштування та прошивку BIOS, вивчення програм для тестування комплектуючих, встановлення операційних систем, драйверів та необхідного програмного забезпечення. На цьому етапі слухач навчається не тільки користуватися готовими рішеннями, а й шукати в Інтернеті необхідну інформацію та програмне забезпечення.

Практичні вміння слухачів відточуються на "живих" машинах. Використовуються комп'ютери різних конфігурацій.

Після закінчення навчання слухачі складають кваліфікаційний іспит, отримують розряд та кваліфікацію згідно з Класифікатором професій України. Видається документ державного зразка.

Тематичний план курсу "Ремонт та обслуговування комп'ютера"

  1. Вступна бесіда. Предмет вивчення. Поняття «персональний комп'ютер», відмінність IBM-сумісних від комп'ютерів фірм Apple Macintosh та Digital Equipment Corporation (DEC). Історія появи персональних комп'ютерів. Переваги та проблеми IBM-клону. Класифікація. Модульність конструкції.

  2. Склад персонального комп'ютера. Системний блок (склад). Корпус, основні типи корпусів, різновиди. Рекомендації щодо вибору корпусу.

  3. Блок живлення комп'ютера, різновиди. Діагностика, обслуговування. Безперебійні блоки живлення (UPS), різновиди, рекомендації щодо вибору. Материнська плата. Форм-фактори, різновиди. склад материнських плат. Особливості вибору та підключення.

  4. Чіпсет. Класичні та сучасні схеми чіпсетів. Концепція шин. Системна шина, шина пам'яті, внутрішні та зовнішні шини. Особливості роботи чіпсетів, що підтримують багатоканальний режим роботи.

  5. Сокети та слоти. Типи гнізд для підключення процесорів, модулів пам'яті, карт розширення.

  6. Процесори. Загальні поняття. Структура процесорів. Специфікації RISC та CISC процесори. Відмінність між процесорами фірм Intel, AMD. Особливості маркування процесорів. Монтаж процесорів, температурний режим. Особливості встановлення систем охолодження. Вибір термопасти. Встановлення кулерів. Проблеми при монтажі та експлуатації.

  7. Електронна пам'ять. ROM та RAM. Статична та динамічна пам'ять. Типи мікросхеми для модулів пам'яті (DIP, SOJ, TSOP, BGA). Конструктив модулів пам'яті. Типи модулів пам'яті: SDRAM, DDR, DDR2, DDR3. Енергонезалежна пам'ять. Флеш-пам'ять, особливості вибору, встановлення. Діагностика та обслуговування.

  8. Жорсткі диски: структура, формфактори, типи, інтерфейси IDE-SCSI-SATA. Особливості підключення. RAID-масиви. Діагностика та тестування жорстких дисків. Зовнішні жорсткі диски. Логічне розподілення дискового простору, поняття про розділи, FAT, різницю між файловими структурами. Проблеми та обслуговування HDD. Диски SSD. Класифікація, переваги, особливості використання.

  9. Оптичні дисководи. Структура, конструктиви. Відмінності між DVD-ROM та DVD-RAM. Способи запису DAO та ТАО. Файлові структури CD-DA, CDFS, UDF. DVD-формати, BluRay. Різниця між форматами. Програми для запису/перезапису дисків.

  10. Дискова операційна система (MS DOS): основні команди та параметри. Основи роботи у ДОСі.

  11. Базова система вводу/виводу (BIOS). Основні типи, налаштування, оновлення («перепрошивка»), основні помилки при налаштуванні, обнулення BIOS. Коди помилок.

  12. Діагностичні програми для тестування та роботи з пам'яттю комп'ютера (Gold Memory, MemTest), жорсткими дисками (залежно від виробника), відеокартою, монітором та ін.

  13. Підготовка жорсткого диску до роботи. Розбивка дисків на розділи. Резервне копіювання. Відновлення інформації.

  14. Встановлення операційних систем сімейства MS Windows. Підготовка та порядок встановлення, можливі проблеми. Налаштування Service Packs. Пошук, підбір та встановлення драйверів обладнання.

  15. Організація завантажувальних файлів. Відновлення пошкоджених завантажувачів. Системний реєстр. Редагування, «чистка», резервування, оптимізація, відновлення системного реєстру. Програми для роботи із системним реєстром.

  16. Порядок збирання-розбирання ПК. Особливості монтажу.

  17. Паспортизація ПК. Програми збору інформації.

  18. Методика визначення несправностей та конфліктів обладнання ПК. Апаратні, програмно-апаратні, програмні несправності та способи їх усунення.

  19. Принтери. Матричні, чорнильно-струменеві, лазерні та їх різновиди. Типові пристрої принтерів. Обслуговування оргтехніки: заправка картриджів принтерів.

  20. Комп'ютерні віруси та методика боротьби з ними, антивірусні програми.

Одну з новин про курс "Ремонт та модернізація комп'ютера" Ви можете прочитати тут.

Категорії курсів

Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити
Антон Богданов,29.03.2017, 17:29
Проходил обучение курсов по ремонту и сетевому администрированию одновременно. Остались только положительные эмоции и огромны багаж знаний, как теоретических так и практических. Преподаватели мастера своего дела, никогда не оставят тебя без ответов на твои, даже самые "странные", вопросы. Они лучшие кого я когда-либо встречал. Время пролетело незаметно, и очень увлекательно. Рекомендую всем, да и сам бы прошел с удовольствием еще раз.
Дрозд Сергей,30.05.2016, 20:06
Отличные курсы!Очень хорошая база для дальнейшего развития. Хочу поблагодарить талантливого преподавателя Евгения Александровича за доступное изложение материала, за индивидуальный подход к каждому студенту....

Залишити коментар

Дивіться також усі курси в Полтаві, ЗВО/ВНЗ в Полтаві, коледжі в Полтаві, репетиторів в Полтаві, роботу в Полтаві.