Нові перспективи отримання вищої медичної освіти в університетах США

Нові перспективи отримання вищої медичної освіти в університетах США

Розвиток академічної мобільності між Україною та США.

Глобалізація є реальністю нашого часу: глобальний ринок, вільне переміщення з країни в країну, медичний туризм тощо. Не оминула вона й освіту. Власне, саме з метою забезпечення вільного переміщення здобувачів вищої освіти 19 червня 1999 року в місті Болоньї міністри освіти 29 країн Західної і Центральної Європи підписали Болонську декларацію - документ, який наразі є визначальним для розвитку вищої освіти у Європі.

В 2005 р. до цієї Декларації приєдналася й Україна. З того часу у вітчизняних університетах триває безперервна робота, спрямована на досягнення високого рівня академічної мобільності та інтегрованості у загальноєвропейський простір.

Дещо інакше складаються справи з розвитком академічної мобільності між Україною та США. Система освіти Сполучених Штатів разюче відрізняється від української: тут ви не знайдете ані звичних українському студентові визначених термінів навчання, ані стандартного для нас навчального плану, що визначає, які предмети та в якому обсязі вивчатиме студент. Важливо ще й те, що диплом, який визнається у США, автоматично визнають такі країни як Канада, Мексика, численні країни Західної та Північної Європи тощо.

Крім того, у Сполучених Штатах сам розподіл між середньою та вищою освітою є іншим. Тож переважна більшість студентів медичних шкіл (університетів) є випускниками так званих Premed курсів: програм підготовки до вступу в медичний університет. В межах цих програм студенти вивчають біологію, неорганічну та органічну хімію, медичну фізику, основи статистики, анатомію та фізіологію людини. Українські студенти переважну більшість цих дисциплін вивчають на молодших курсах університетів.

З метою налагодження широкої співпраці між університетами України та США (а також університетами, що акредитовані у США) 2015 р. у Нью-Йорку (США) була створена компанія KMU Global Consulting, яка зосередилася на розвитку академічної мобільності студентів медичних університетів України та США.

Київський медичний університет та KMU Global Consulting пропонують новий вид освітньої послуги - програму підготовчого курсу «Premed for USA». Перед зарахуванням на програму студент надає анкету, в якій вказує свої побажання про те, за якою спеціальністю і в якому університеті він хотів би вчитися в США.

Протягом навчання студенту будуть запропоновані варіанти для навчання в університеті в США або акредитованих в США університетах, в якому студент хотів би почати навчання після середньої школи або продовжити навчання в США, навчаючись в даний час в будь-якому медичному університеті України (програма «Transfer to USA»). Компанія KMU Global Consulting працює з близько 100 університетами США та Канади – цей вибір буде запропоновано кандидатам на навчання.

Протягом року студент проходить спеціальну підготовку з англійської мови, хімії, біології, анатомії і складає іспити, в тому числі MCAT, для вступу в обраний медичний університет США або акредитований в США університет.

Іспити для вступу в університети США або акредитовані у США університети студент складає в Україні.

В програму включено навчання протягом року за програмою «Premed for USA» (55 кредитів, які можуть бути частково або повністю зараховані при подальшому навчанні за фахом в США), складання іспитів MCAT, а також повний інформаційний супровід (включаючи візову підтримку) до зарахування в університет у США або Канаді.

Зареєструйтесь у програмі (заповніть форму) та отримайте індивідуальну безкоштовну консультацію та пропозицію на навчання в університетах США за адресою: ukr.aglobaledu.com/reg

Готується до вступу у заклад вищої освіти? Подивіться інструкцію зі вступу, щоб бути готовими до всіх нюансів та випробувань вступної кампанії.


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта за кордоном Поради абітурієнтам Медицина, фармацевтика