Про професію архітектора — як підготуватися до вступу і позбавитися страхів

Про професію архітектора — як підготуватися до вступу і  позбавитися страхів

Як вибрати учбовий заклад, готуватися до вступу на архітектурну спеціальність? Своїми порадами поділилися студенти та викладачі Харківської Школи Архітектури.

Архітектор — хто це?

Архітектор — це фахівець, який створює будівлі та міські простори, розробляє об'ємно-планувальні та інтер’єрні рішення, проектує дома, вулиці, працює з ідеологією, формою і простором. Це професія, в якій людина може реалізувати свої творчі здібності.

Архітектор завжди працює заради комфорту людей, створює нове бачення простору. Ця професія тісно пов'язана із рішенням технічних завдань та креативним мисленням. Ця сфера діяльності допомагає людям жити комфортно, користуючись тим, що ти будуєш. Архітектор завжди працює з майбутнім, причетний до глобальних змін.

На що звернути увагу при виборі учбового закладу?

  • Успішні викладачі-практики. У людей, які створюють нову повістку в архітектурі, хочеться вчитися. Зверніть увагу на те, в яких бюро працюють і які проекти реалізовують.
  • Ком'юніті. Хто буде оточувати вас, обговорюватиме з вами важливі теми і давати фідбек під час навчання? Наскільки інтернаціональним буде середовище? Наскільки ви пов'язані зі світовою професійною спільнотою?
  • Освітня програма. Чи потрібно вам буде після або під час навчання проходити додаткові курси, щоб стати професіоналом? Або ж програма учбового закладу відповідає актуальним вимогам професії.
  • Життя студентів - наскільки яскраво, весело й цікаво проходять будні студентів. Наскільки навколишня атмосфера допомагає справлятися з дедлайнами і складними завданнями.

Що радять батьки студентів архітектурної спеціальності?

Особистий топ порад дала Оксана Хорошавіна, чий син вчиться на бакалавріаті Харківської Школи Архітектури:

  • Важливо, щоб освіта дала вашій дитині потужну базу знань, умінь і навичок, щоб заклад забезпечив багато практичних занять, можливість працювати в сучасних майстернях та комунікацію з провідними фахівцями зі всього світу.
  • Дуже добре, коли усі предмети та дисципліни пов'язані між собою, тоді у студентів формується цілісна система отриманих знань.
  • Навчання — це введення в професію, коли усі проекти справжні, з реальними замовниками та ділянками.

Що радять студенти архітектурної спеціальності? 

«Горизонтальні стосунки з тьюторами і викладачами і залученість кожного учасника освітнього процесу дуже мотивують! Круто, коли я можу поставити питання кому-завгодно про те, що хвилює, і у будь-який час, — ділиться студентка Харківської Школи Архітектури, Аліса Александрова, якщо заклад, в якому ви навчаєтеся — це величезне співтовариство, в якому можна отримати допомогу, критику, консультацію, ніякі труднощі та дедлайни вас не налякають. У мене є можливість втілювати свої проекти в сучасних майстернях, опановувати технічні і практичні навички. Це теж, звісно, плюс! А постійні воркшопи та лекції від запрошених фахівців, поїздки та екскурсії на будівельні майданчики і виробництва дуже надихають».


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Поради абітурієнтам Освіта, наука