Професія подлог в Україні: де вчитися, перспективи, обов'язки та дохід

Професія подлог в Україні: де вчитися, перспективи, обов'язки та дохід

Хто такий подлог? Сфера діяльності подлога? Де здобути подологічну освіту? Відповідаємо на ці та інші питання у цій статті.

Ноги, а саме стопи, щодня зазнають різноманітних навантажень, що спричиняє масу проблем зі здоров'ям. З якими звичайний майстер педикюру в салоні часто не може впоратися. Тому професія довго стає все більш популярною на теренах України. Подологічні курси допоможуть освоїти сучасну та затребувану професію з правом роботи в країнах Євросоюзу.

Сфера діяльності подолога

Подолог — це фахівець вузького профілю, з медичною освітою, який займається лікуванням та профілактикою захворювань стоп та нігтів. Щоб якісно виконувати свою роботу, лікареві-подологу необхідні базові знання у сфері дерматології, ортопедії, діабетології, хірургії та ін. Оскільки до нього звертаються пацієнти з ураженнями епідермісу в області стоп, а також захворюваннями кісток та суглобів, діабетичними змінами, деформованими та врослими нігтями, мозолями, бородавками.

Що лікує подолог:

  • біль та дискомфорт у зоні стопи, викликані її деформацією, запаленнями, травмуванням;
  • захворювання ахіллового сухожилля;
  • тунельний синдром;
  • пухлини;
  • патології нігтя (врослий, деформований ніготь, грибкова поразка);
  • деформацію першого пальця стопи (вальгусна);
  • утворення кісточок на стопі (осифікація);
  • артрози та артрити;
  • тріщини;
  • трофічні виразки, діабетична стопа;
  • гіпергідроз (підвищене потовиділення стоп);
  • мозолі, бородавки та ін.

Подолог використовує у своїй роботі спеціальний апарат-фрезер для медичного педикюру та лікувальні косметичні засоби, які роблять ніжки не лише здоровими, а й красивими.

Вміння та навички подолога

Та що має вміти подолог:

  1. Надавати необхідні процедури для забезпечення здоров'я та привабливого зовнішнього вигляду стопи та нігтів (правильно видалити куточки у врослого нігтя, обробити та відкоригувати нігтьову пластину, вилікувати патології шкіри та нігтів: тріщини, мозолі, гіперкератоз тощо).
  2. Застосовувати спеціалізоване обладнання та методики догляду та лікування стоп: подологічні апарати, скоби, нитки, коригувальні системи.
  3. Застосовувати у роботі спеціальну лікувальну косметику, матеріали та інструментарій.
  4. Самостійно займатися постановкою діагнозу, призначенням лікування та проведенням лікувальних маніпуляцій.
  5. Підбирати потрібну процедуру відповідно до потреб клієнта.
  6. Дотримуватись вимог щодо асептики та антисептики, регулярно проводити дезінфекцію приміщення, обладнання, інструментів.
  7. Консультувати клієнта щодо доглядових та профілактичних дій з ногами (необхідна лікувальна косметика, устілки, ортози, правильне взуття).
  8. Регулярно взаємодіяти з профільними фахівцями (дерматологами, флебологами, сімейними лікарями, хірургами тощо).

Де можна здобути таку освіту?

Подологічна освіта — де її отримати?

Людям з базовими медичними знаннями, які бажають підвищити свою кваліфікацію та бути затребуваними на ринку краси та здоров'я, Європейська школа б'юті-бізнесу «Коглядейд» пропонує різноманітні подологічні курси. У програму входить навчання навичкам медичного педикюру, основи подології як науки. А також теоретичні знання та практичне відпрацювання діагностики та лікування грибкових захворювань, гіперкератозу, деформацій та протезування нігтьової пластини та інші корисні відомості в області.

Де можуть працювати подологи

Професія подолога досить популярна на ринку праці України. Оскільки, зараз, багато хто має проблеми з ногами подологічного характеру — мозолі, нігті, що вросли, тріщини, грибок, бородавки та багато іншого.

Люди, які закінчили профільні курси, мають всі підстави влаштуватися на роботу в косметологічні або медичні центри, СПА-салони, салони краси, подологічні кабінети. А також, за належної завзятості, бажання розвиватися та високого професіоналізму можна відкрити власний кабінет. В якому можна надавати як послуги спеціаліста зі стоп, так і медичного педикюру.


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Медицина, фармацевтика