Скільки часу знадобиться на вивчення французької мови?

Скільки часу знадобиться на вивчення французької мови?

Дуже часто охочі вивчати французьку цікавляться: «За скільки часу я можу вивчити французьку з нуля?». Відповідь на це питання не така однозначна і залежить від багатьох факторів. Сьогодні ми розглянемо, від чого залежить швидкість та ефективність вивчення французької мови.

Від чого залежить швидкість вивчення французької

1. Найголовніше питання — це ваше місце проживання

Якщо ви живете за кордоном, наприклад, у Франції або іншій країні, де говорять французькою, звичайно, ваш темп навчання буде швидшим. Зтикаючись щодня з розмовною мовою, перебуваючи у звичайних повсякденних ситуаціях, набагато простіше вивчити іноземну мову. Та й курси французької з нуля тут — часте явище, адже є багато охочих жити у Франції.

Якщо вивчати французьку з нуля ви плануєте у своїй рідній країні, де не розмовляють цією мовою, часу потрібно трохи більше.

2. Що вас мотивує вчити французьку?

  • Можливо, вам французька потрібна для роботи: ви часто вирушаєте у закордонні відрядження, спілкуєтеся з партнерами або у вас регулярні ділові переговори з іноземними колегами.
  • Інший варіант — це власний бізнес і ваші плани завоювати світ. Дуже часто тут без знання іноземної мови не обійтися. Хто як не власник бізнесу найкраще знає важливі деталі та всі процеси. А якщо ви ще й можете це донести французькою, то це точно викличе до вас повагу і довіру партнерів.
  • Подорожі. Особливо тривалі. Бажаєте з комфортом пожити 3-6 місяців в іншій країні? Вчіть мови. А французьку вчити дуже вигідно — вона входить до п'ятірки найпопулярніших у світі за кількістю людей, які на ній говорять.
  • Освіта. Бажаєте в іноземний ЗВО? Французькі університети входять до списку найкращих у світі за якістю навчання. Звісно, знання французької у цьому випадку буде великим плюсом.
  • Відносини. Багато дівчат хочуть заміж за француза. Елегантні та привабливі французькі чоловіки — мрія багатьох. Як тут не вивчити мову, коли такі плани?

Можливо, у вас є інша причина вивчати французьку та інша мотивація. Наприклад, ви любите французьке кіно та хочете дивитися фільми в оригіналі? Чи поїхати на Каннський кінофестиваль, щоб побачити головну подію світу кіно на власні очі? Це чудова мотивація, яка точно допоможе вивчити французьку в короткі терміни. Залишилося вибрати — ви вивчатимете мову самостійно або плануєте вчитися в школі французької мови.

3. Скільки часу ви готові виділити на навчання французькому?

Чим частіше заняття, тим більше знань та практики мови. Все досить просто: визначте свій темп, в якому вам буде комфортно вчитися, і вперед до знань. Швидкість залежить лише від вас.

4. Що ще можна зробити, щоб швидше вивчити французьку мову?

  • Дивитися кіно французькою (можна з субтитрами для початку).
  • Слухати пісні.
  • Читати пресу.
  • Відвідувати цікаві заходи, пов'язані із французькою культурою.
  • Спілкуватися з людьми.
  • Познайомитись у соціальних мережах із французами.

Вибирайте свої способи та навчайтеся, як вам комфортно. До речі, і формат навчання теж може бути різним. Комусь подобається вчити французьку онлайн, а хтось воліє записатися на курси французької та відвідувати мовну школу у своєму місті. Що б ви не обрали, головне — це регулярні та систематичні заняття.

Що стосується термінів, то цілком реально почати спілкуватися на базові теми вже через 4-6 місяців регулярних занять. Для того, щоб досить добре володіти мовою, потрібно близько 2 років або більше. Все залежить від вашого темпу, цілеспрямованості, мотивації та особистої дисципліни.

Якщо ви знаходитесь у Києві, то можете записатися до школи французької мови, наприклад офлайн до школи Côte d'Azur. Також ви можете займатися онлайн. Ви навчитеся говорити, писати і думати французькою.


Коментарі

2
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити
Лана, 12.02.2024, 18:43

Не згодна з коментарем вище. Дуже складна мова. Один рівень 2 роки йду.

Владимир, 24.07.2023, 10:12

Меня не устраивает обучение этому прекрасному языку в течение 2-х лет. Я хочу его знать на уровне родного за полгода. Это не такой сложный язык, да и звуки во многом похожи на наш. Тем более я его изучал когда-то в школе и имел приличные результаты. Я в дальнейшем планирую во Францию, а там свой язык очень любят, никакого английского.


Залишити коментар

Інші статті в категорії Освіта, наука