Переваги навчання у Словаччині для українців

Переваги навчання у Словаччині для українців

Ті, хто навчаються у школі останні рік-два часто замислюються про те, який університет обрати. Багато залежить від інтересів, схильностей та цілеспрямованості кожного абітурієнта. В Україні широкий вибір університетів: у кожному місті можна знайти як мінімум декілька варіантів, де будуть представлені різні спеціальності. Там ви зможете здобути хорошу освіту, але в той же час не зможете відчути як це — переїхати не просто в інше місто, а в іншу країну.

Чому ми говоримо про навчання не вдома?

Тому що освіта, яка була здобута в Європі, дає набагато більше. Насамперед це робить дитину самостійною, допомагає розширити кругозір, здобути хорошу освіту, знайти нових друзів, вільно подорожувати і просто отримати відмінний досвід. Все це важливо не лише для батьків та їхніх дітей, а й для майбутніх роботодавців. Це пов'язано з тим, що при розгляді кандидатів на ту чи іншу посаду, наймач обов'язково переглядає резюме і факт того, що людина приїхала з однієї країни в іншу, отримала там освіту і тепер шукає роботу за спеціальністю, говорить про її цілеспрямованість та серйозне ставлення. всьому: навчанню, життю, роботі.

Саме тому будь-якому випускнику українських шкіл та ліцеїв варто розглянути вступ до одного з державних університетів Словаччини. Це можна зробити за допомогою компаній, які пропонують навчання закордоном, наприклад Free student. 

Основні переваги освіти у Словаччині

Насправді, їх дуже багато, але ми зупинимося на головних. Насамперед, це відсутність вступних іспитів у багатьох університетах та спеціальностях. Це дає можливість абітурієнту перед вступом зосередитись на оцінках у випускному класі, навчанні словацької мови та підготовці до переїзду.

Друге — якісна освіта, в якій є ідеальний баланс між теорією та практикою. Тут щороку актуалізують навчальні програми, знайомлять студентів із підприємствами та фірмами зсередини, запрошують на заняття спеціалістів із різних областей, а самі викладачі періодично бувають в інших країнах, щоб запозичити новий досвід у колег.

Третій плюс — словацька мова досить проста для вивчення. Її потрібно знати для того, щоб навчатись у Словаччині безкоштовно, тому потрібно пройти підготовчі курси. Плюс у тому, що вивчення словацької мови онлайн доступно кожному, незалежно від місця проживання. Так
навіть краще, адже ви не витрачаєте свого часу на поїздки на інший кінець міста і можете навчатися у найкращих викладачів. Для українців вивчити словацьких нескладно — мова має спільні риси з українською та російською, тому вже на перших заняттях ви зможете частково розуміти викладача. Але, звісно, ​​для того, щоб вступити та розпочати навчання,
словацький має бути на певному рівні.

Широкий вибір спеціальностей — четверта перевага. Так, університетів у Словаччині не так багато, як в Україні, але кожен зможе знайти тут те, що йому потрібно. У кожному відносно великому місті є один або кілька університетів, які є відкритими для абітурієнтів з інших
країн. Перед тим, як зробити свій вибір, найкраще проконсультуватися зі спеціалістами, щоб вони на основі ваших оцінок, інтересів та здібностей порадили саме ті варіанти, які допоможуть розкрити ваш потенціал.

Наприклад, одним із найпопулярніших університетів є Технічний університет у Кошиці, хоча Трнавський університет у Трнаві ані не поступається йому як освіта чи престиж.
І, нарешті, п'ятий плюс — дипломи всіх державних університетів Словаччини визнаються фактично у всіх країнах світу. Це означає, що отримати роботу з ним не складе величезної праці.

Додаткові переваги

Студентам із України в Словаччині дуже комфортно. М'який клімат, гарне ставлення словаків до іноземців, високий рівень безпеки, широкий асортимент товарів та магазинів. Тут живе і працює багато наших співвітчизників, тому на вулиці ви часто зможете почути українську мову,
а в магазинах на касах самообслуговування її обрати.

А ще тут дають не просто навчальну візу на період навчання, а ВНЖ. Це дає можливість студентам легально працювати під час навчання, непогано заробляти, подорожувати. Обов'язково використовуйте можливість здобуття безкоштовної освіти в Словаччині, щоб потім не переживати, що пропустили її.


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Новини Освіта за кордоном Поради абітурієнтам Освіта, наука