Дослідження ізраїльського прориву випускників kmbs

Дослідження ізраїльського прориву випускників kmbs

65 випускників kmbs занурилися у "Дослідження ізраїльського прориву", взявши участь у міжнародному бізнес-турі в Ізраїль, який тривав 14-17 жовтня.

Бізнес-тур випускників kmbs відбувся в рамках щорічних досліджень країн, які зробили яскраві прориви. Ізраїль був обраний за двома основними критеріями: потужна національна ідея і економічний прорив країни протягом останніх 20 років.


Протягом чотирьох днів випускники шукали відповіді на два ключові питання:

  • Які глибинні причини Ізраїльського феномену?
  • Як досвід Ізраїлю можна використати персонально для себе, для свого бізнесу і для своєї країни? 
  • Чому Ізраїль? Кілька фактів, які зумовили цьогорічний вибір країни:
  • На другий день після проголошення незалежності Ізраїлю п’ять сусідніх держав оголосили йому війну
  • На його території майже немає металів, нафти, газу, обмаль води та родючих грунтів
  • Площа країни співрозмірна з Черкаською областю
  • Сьогодні ВВП на душу населення складає $30 000 – 28-а позиція у світі
  • Індекс людського розвитку в Ізраїлі - №17 у світі
  • Чотири з восьми університетів країни входять у топ-100 вузів світу
  • Ізраїль - один зі світових лідерів в галузях сільського господарства, IT, фармацевтики та альтернативної енергетики
  • Google, Microsoft, HP, Intel, Apple та інші хайтек-гіганти перенесли в Ізраїль свої найпрогресивніші R&D лабораторії, тим самим створили чи не єдину в світі альтернативу Кремнієвій Долині.

Формат бізнес-туру дозволив випускникам заглибитися як у соціально-політичний, так і економічний прорив Ізраїлю. Спільнота зустрілася з відомими філософами Ізраїлю Віктором Радуцьким і Пінхасом Полонським, з політиком Алексом Міллером (депутат Кнессету, голова міжпарламентської групи "Україна-Ізраїль"), з послом України в Ізраїлі Геннадієм Надоленком. Для розуміння економічного прориву випускники відвідали дві відомі ізраїльські компанії – Netafim (світовий лідер з систем штучного зрошування) та BetterPlace (створення інфраструктури для електромобілів). Також з випускниками зустрівся Майк Гірель, власник компанії AuxBridge, і розповів про хай-тек індустрію Ізраїлю.


Управлінських висновків після "дослідження ізраїльського прориву" є багато, kmbs готує розширений матеріал по результатам цього дослідження. Але уже зараз можна визначити ключові речі, які інтелектуально вразили в Ізраїлі:

  1. Національна ідея - неймовірно сильна енергія, потужніша за всі інстинкти, навіть потужніша за інстинкт життя. Без великої ідеї прорив неможливий.
  2. Еліта - ті, хто розробляють національну ідею і ведуть за собою не лише завдяки своїй усмішці, харизмі, ораторському мистецтву. Це ті, хто в першу чергу продукують ідеї, в які віриш і які згодом сприймаєш як свої. Як сказав ізраїльський філософ Пінхас Полонський, "ми як нація просто продовжуємо писати "Старий Завіт".
  3. Обмежені ресурси - дар, а не клеймо. Ізраїльські інноваційні технології - результат зовнішнього геополітичного тиску і внутрішніх обмежень країни. Для ізраїльтян обмеження перетворюються на можливості. У Ізраїлі неможливо нічого виростити без штучного поливу і технологій, тому ця країна стала одним зі світових лідерів з агротехнологій. Країна змушена витрачати мільярди доларів на оборону, але це зумовило колосальний притік технологій з військового в комерційний сектори.
  4. Єдине, що є в ізраїльтян - їхні голови. І вони вміють з ними вправлятися. В країні одна з найтриваліших середніх освіт у світі. Чотири ізраїльські університети входять у рейтинг топ-100 вузів світу. У країні мінімальна дистанція влади, щоб максимально розвинути творчий потенціал кожного громадянина. У країні багато наукоємних бізнесів, які подарували світу флешку, пілюлю-відеокамеру, найсучасніші мікропроцесори, першу національну інфраструктуру для автомобілів і багато-багато інших інновацій. 
  5. Треба мріяти сміливо. Сто років тому мрія про власну країну була божевіллям. Сьогодні це розвинена країна з ВВП на д.н. у $30 000 і одним із найвищих у світі індексом людського розвитку.
  6. Великі мрії реалізуються великими зусиллями. Ізраїльтяни добре розуміють, що вони лише почали будувати країну, хоча роблять це уже 64 роки. В країні ніхто не "рве сорочку", немає персонального геройства, але нація загалом впевнено рухається вперед – як в плані держави, так і в плані бізнесу. 

Фотогалерея туру
Бізнес-тур був організований kmbs у співпраці з Посольством України в Ізраїлі, Посольством Ізраїлю в Україні, Міністерством закордонних справ Ізраїлю, компаній AuxBridge, Netafim, BetterPlace, клубу-галереї Skizze, туристичної компанії Ophir Tours.

У 2011 році бізнесмени вивчали прорив Грузії з місцевими бізнесменами, політиками, експертами та Президентом Михаїлом Саакашвілі. Країни-претенденти на 2013 рік наразі обговорюються, зокрема розглядаються варіанти Південної Кореї, Японії, Туреччини.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини