Як допомогти підліткові на шляху дорослішання?

Як допомогти підліткові на шляху дорослішання?

Ми хочемо, щоб наші діти виросли самостійними та самодостатніми, освоїли практичні навички real life skills, були готові до викликів нашого світу, що постійно змінюється.

Підлітки не люблять моралі. Здається, вони зовсім перестають слухати батьків, хоча самі ще багато чого не знають...

Підлітковий період — час, коли руйнуються старі уявлення про простий, зрозумілий і затишний світ з мамою і татом і починається вихід у великий світ, який виявляється набагато складнішим, ніж здавався здалеку. Непростими виявляються і відносини підлітка із собою: Хто я? Чим відрізняюся від інших? Чому вони не такі, як я? Що правильніше: бути як усі чи відрізнятися?

Перед підлітком постає тисяча важливих питань, і відповісти на них він має сам, оскільки саме зараз він усвідомив свою окремість та самостійність.

Батькам у цей період треба бути готовим до того, що їхній авторитет обов'язково похитнеться: без переоцінки цінностей не може статися переходу на наступний етап. Для підлітка починають ставати важливими інші канали комунікації, і дуже важливо, щоб поряд виявився хтось, хто надасть правильну пораду, стане авторитетним для підлітка.

Моя траєкторія дорослішання — так називається тренінг школи бізнесу та розвитку для підлітків Start Now!

Це мультидисциплінарна програма для підлітків 14-17 років, яку ми створили, ґрунтуючись на майже 10-річному досвіді роботи школи у різних напрямках: бізнес, психологія, розвиток, пошук професії, постаралися вибрати найважливіше та значуще для формування підлітка.

У тренінгу три блоки:

  • Я і мої ресурси.
  • Соціальні навички.
  • Фінансова, медіа та юридична грамотність.

Заняття ведуть викладачі нашої школи — спеціалісти з різних галузей: психолог, журналіст, юрист, філософ, підприємець. Всі заняття побудовані як тренінги: мінімум теорії, максимум практики, підлітки братимуть участь в іграх, обговореннях, працюватимуть у командах та індивідуально.

Ми відповідатимемо на важливі питання:

  • Як навчитися користуватися часом, ставити цілі?
  • Як працювати з потоками інформації?
  • Як навчитися аргументовано висловлювати свою позицію?
  • На що я маю право?
  • Як керувати своїми фінансами?
  • Як закінчувати почате? Створюємо свій проєкт.

Відповідаючи на запитання, освоюємо різні техніки, шукаємо практичні рішення, формуємо своє ставлення до світу і себе, стаємо мудрішими, дорослішаємо…


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Виховання дітей, школа батьків Профорієнтація Психологія, саморозвиток