Коктейль з абсентом п’ють одним ковтком

Коктейль з абсентом п’ють одним ковтком

”Найдрайвовіший коктейль роблю із кавового лікеру ”Калуа”, енергетичного напою й абсенту. Називаю його ”Диким сонцем”. Після нього на дискотеці протанцюєш не одну годину”, — каже бармен Ігор Семченко, 32 роки.

”Найдрайвовіший коктейль роблю із кавового лікеру ”Калуа”, енергетичного напою й абсенту. Називаю його ”Диким сонцем”. Після нього на дискотеці протанцюєш не одну годину”, — каже бармен Ігор Семченко, 32 роки.

У клубі ”Кругозір” він проводить майстер-клас із дегустацією коктейлів.

Двогодинне навчання коштує 79 грн. Просить називати його Сєня. У стопку по крученій барній ложці шарами наливає алкогольні напої. Перед подачею струшує чарку і стукає об стіл. Шари перемішуються, напій стає світло-коричневим і пінистим.

— Це шот — короткий коктейль. Пийте одним ковтком. Не закусуйте.

На смак — кавовий із кислинкою.

— Довгі коктейлі називаються лонгами. Їх п’ють повільно із високих склянок. Закушують фруктами.

Бармен каже, для коктейлю треба враховувати густину рідини.

— Лікерні креми найважчі, лягають на дно. Далі наливаю сиропи, лікери, потім сік чи воду, енергетики, колу. Верхній шар — міцні напої: ллю горілку, віскі, абсент. Якщо їх підпалити, коктейль прогріється. Мій найвищий коктейль мав 15 шарів.

Перераховує, які напої варто мати бармену-початківцеві.

— Горілка, білий і чорний ром, джин, лікер з апельсинової скоринки ”Куантро”, ромово-кокосовий лікер ”Малібу”, зелений банановий ”Пізан Амбон”, динний ”Мідорі”, екстракт гіркого полину — абсент і крем-лікер із молока ”Бейліз”. Також сиропи, соки, енергетики, солодкі води. Змішуючи по-різному ці напої, вийде 70 видів коктейлів. Із горілкою й віскі важливо не переборщити. Вони перебивають смак інших складових. Ром, навпаки, підсилює.


Дім Сад-город Одяг Їжа
Коктейль з абсентом п’ють одним ковтком
Закушують ананасами
19.11.2009 19:30

Київські бармени Ігор Семченко та Андрій Боровський показують, як робити коктейлі. Із напоїв, які стоять на столі, можна придумати 70 їх видів

Київські бармени Ігор Семченко та Андрій Боровський показують, як робити коктейлі. Із напоїв, які стоять на столі, можна придумати 70 їх видів(фото: Євген КОЛЕСНИК)
”Найдрайвовіший коктейль роблю із кавового лікеру ”Калуа”, енергетичного напою й абсенту. Називаю його ”Диким сонцем”. Після нього на дискотеці протанцюєш не одну годину”, — каже бармен Ігор Семченко, 32 роки.

У клубі ”Кругозір” він проводить майстер-клас із дегустацією коктейлів.

Двогодинне навчання коштує 79 грн. Просить називати його Сєня. У стопку по крученій барній ложці шарами наливає алкогольні напої. Перед подачею струшує чарку і стукає об стіл. Шари перемішуються, напій стає світло-коричневим і пінистим.

— Це шот — короткий коктейль. Пийте одним ковтком. Не закусуйте.

На смак — кавовий із кислинкою.

— Довгі коктейлі називаються лонгами. Їх п’ють повільно із високих склянок. Закушують фруктами.

Бармен каже, для коктейлю треба враховувати густину рідини.

— Лікерні креми найважчі, лягають на дно. Далі наливаю сиропи, лікери, потім сік чи воду, енергетики, колу. Верхній шар — міцні напої: ллю горілку, віскі, абсент. Якщо їх підпалити, коктейль прогріється. Мій найвищий коктейль мав 15 шарів.

Перераховує, які напої варто мати бармену-початківцеві.


Майже до всього підходить диня, але вона важка для шлунка

— Горілка, білий і чорний ром, джин, лікер з апельсинової скоринки ”Куантро”, ромово-кокосовий лікер ”Малібу”, зелений банановий ”Пізан Амбон”, динний ”Мідорі”, екстракт гіркого полину — абсент і крем-лікер із молока ”Бейліз”. Також сиропи, соки, енергетики, солодкі води. Змішуючи по-різному ці напої, вийде 70 видів коктейлів. Із горілкою й віскі важливо не переборщити. Вони перебивають смак інших складових. Ром, навпаки, підсилює.

Ігор Семченко працює барменом у ресторані ”BSB”.

— Ми розробляємо авторські напої під ім’я, бренд, компанію. Замовити таку послугу обійдеться в 400 гривень.

Каже, є коктейлі суто чоловічі.

— Чоловіки часто замовляють ”Негроні”: джин, червоний мартіні, ”Кампарі” на травах. Напій гіркий. А лонг ”Чівава” — класика, подобається всім. У стакан, на третину заповнений льодом, ллю банановий, динний і ромово-кокосовий лікери у рівних частинах. Усе це змішую в шейкері (металева посудина, якою накривають склянку, аби перемішати напій. — ”ГПУ”). Піну з льодом зливаю, так виходить насиченіше. Прикрашаю лимоном або ананасом.

Для дітей бармен пропонує змішати в блендері кульку морозива, два-три порізані кільця консервованого ананасу, півбанана, трохи персикового соку. Зверху присипати корицею.

— У безалкогольних коктейлях не варто поєднувати кисле з солодким, наприклад ананас із лаймом. Майже до всього підходить диня, але вона важка для шлунка.


Оставить комментарий
Пожалуйста, введите Ваше имя
Пожалуйста, введите комментарий.
1000 символов

Пожалуйста, введите email
или Отменить

Другие статьи в категории Культура, творчество