Поради щодо вивчення англійської мови для середнього та просунутого рівня

Поради щодо вивчення англійської мови для середнього та просунутого рівня

У цій статті будуть надані поради з вивчення англійської мови на середньому та просунутому рівні.

1. Дивіться фільми в оригіналі.

Для перегляду краще вибрати кіно, яке ви добре знаєте і багато разів дивилися в перекладі. Це допоможе вам краще сприймати англійську мову та збільшить ваш словниковий запас популярними розмовними фразами. Коли дивіться фільм, виписуйте репліки героїв, що сподобалися, щоб надалі застосовувати їх при розмові. Якщо спочатку вам складно розібрати мову на екрані, увімкніть англійські субтитри. У майбутньому, коли наберетеся досвіду, супровідний текст вам не знадобиться.

2. Тренуйте вимову.

Для цього можете імітувати промову, яку почуєте в кіно, аудіозаписах або радіо. При цьому бажано мати переклад мови, щоб не помилитися у значенні фрази. Спочатку прослухайте фрагмент, натисніть паузу і постарайтеся повторити те, що почули. Якщо все вийшло, спробуйте повторити цей фрагмент одночасно з тим, хто говорить, переймаючи в нього інтонацію і темп мовлення.

3. Думайте англійською.

Щоб перейти на більш високий рівень володіння англійською, практикуйте її в голові. Для будь-якої людини внутрішні монологи — звичайна справа. То чому не перемикнути їх англійською мовою? Почати можна з перекладу думок (особливо це робити відразу після уроку). Далі намагайтеся планувати англійською у своїй голові майбутні справи, можете вигадувати розмови з уявними друзями у різних ситуаціях.  Наприклад, коли займаєтеся в спортзалі, під час відпочинку подумайте, як би ви описали свої тренування носію мови, якби він запитав вас про це.

Хороший ефект можуть дати й англо-англійські словники, у яких слова описуються якомога зрозумілішою і поширеною лексикою.

4. Спілкуйтеся з носіями мови.

Намагайтеся якнайчастіше практикувати розмовну англійську: у Харкові, у кафе, у поїздках, скрізь! Якщо вивчаєте мову, постарайтеся завести друзів-іноземців. Розмова з ними покращить ваше сприйняття англійської мови, збагатить ваш словниковий запас цікавими словосполученнями, а найголовніше — дасть неоціненний досвід спілкування англійською.

Як найпростіше знайти англомовного друга? Вам потрібно пошукати людину, яка вчить російську мову, та запропонувати їй мовний обмін. Домовитеся зустрічатися кілька разів на тиждень (можна віддалено), щоб практикувати по черзі англійську та російську. Можете заздалегідь обговорювати, які теми торкнетесь наступної зустрічі, щоб кожен із вас підготувався і засвоєння матеріалу було ефективнішим.

5. Пориньте у мовне середовище.

Ця порада вже підходить для просунутого знання мови. Оточіть себе англійською мовою: дивіться закордонні канали, серіали в оригіналі, подкасти та відео на YouTube, слухайте англомовне радіо. У перервах на роботі або вдома постійно повторюйте слова та вивчайте новий матеріал.

Читайте неадаптовану літературу, журнали англійською (можна в Інтернеті), наприклад, «The Economist» або «New York Times». Регулярно переписуйтесь у чаті з англомовним другом, іноді телефонуйте та обмінюйтеся новинами. Розкладку на комп'ютері та смартфоні поміняйте на англійську.

Коментуйте статті та відео у закордонних соціальних мережах. Якщо впевнені у своїх силах, заведіть блог англійською та регулярно пишіть туди статті.

І найголовніше — англійська повинна вам подобатися! Тільки так ви досягнете успіхів у його вивченні.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси