Києво-Могилянська бізнес-школа в 2015 році

Києво-Могилянська бізнес-школа в 2015 році

Разом з учасниками, за підтримки партнерів та у взаємодії з державними управлінцями, митцями в цьому році ми зробили суттєвий крок до змін - віримо, що не лише в собі та наших організаціях, а і у нашій країні!

2015 рік був насичений для kmbs потужними проектами, подіями та співпрацею з самобутніми особистостями. Разом з учасниками наших програм, за підтримки партнерів та у взаємодії з державними управлінцями, митцями і суспільними діячами, у цьому році ми зробили суттєвий крок до змін - віримо, що не лише в собі та наших організаціях, а і у нашій країні!  

Трансформація країни

У 2015 році kmbs втілила проекти з навчання команд та провела стратегічні сесії для Національного банку України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства освіти і науки, Міністерства оборони, Національного інституту раку та декількох інших державних установ, про які ми розповімо детальніше вже у 2016 році.         

Стартувала Школа мерів – перша в Україні програма з управління містом, – три з тринадцяти випускників якої восени стали міськими головами та почали реалізовуватистратегії розвитку своїх міст.

Ще однією важливою для нашої країни ініціативою став проект kmbs з регіонального розвитку через створення бізнес-кластерів. На запрошення школи цього року в Україну приїжджав Іффор Фоукс-Вільямс, світовий експерт-практик #1 у світі по кластерному розвитку. Він передав kmbs методологію створення та розвитку кластерів, а також надав свої рекомендації щодо ініціації цього процесу в Україні. Цей напрямок kmbs буде активно розвивати і наступного року у взаємодії з Національною радою реформ. Кластери – це той елемент, який може і повинен бути ключовим у побудові нової економіки в Україні, тому серед цілей на 2016 рік - створення першої Школи кластерного менеджера та проведення національного конкурсу перших 20 кластерів в Україні.

Бізнес-освіта та управлінський розвиток

2015 став знаковим і для спільноти бізнес-школи - цього року до нашої родини доєдналась рекордна кількість МВА-учасників! Представники великого і середнього бізнесу, лідери українських та міжнародних компаній, українці та громадяни інших країн - 160 потужних управлінців і власників - розпочали своє навчання в школі (за цей рік відбулось 4 MBA-старти).

Більше тисячі управлінців стали учасниками наших програм управлінського розвитку, кількість яких цього року збільшилась до 55. Серед нових - Школа глобальних ринків,Школа стратегічного архітектора, Управління репутацією бізнесу, Школа сервісу, Нові парадигми економічного мислення та інші.

Зростає наша школа і географічно. У 2015 представництва kmbs з’явились в Одесі та Дніпропетровську, а в Західній Україні - ми розвиваємо стратегічне партнерство з компанією Smart People. Завдяки цій співпраці майже 500 управлінців отримали нові знання та ідеї в розвиток, не залишаючи своїх рідних міст. 

Вирувало життя в школі і завдяки учасникам вечірніх подій - більше 3 тисяч управлінців відкривали для себе щось нове, спілкувались з однодумцями та обмінювались досвідом на наших відкритих івентах та майстер-класах kmbs IDEA days, яких у 2015 році відбулось майже 150. 

Активною була і взаємодія спільноти випускників kmbs. В рамках alumni-туру її учасникидосліджували принципи успішної трансформації Естонії: біля 10 зустрічей з понад 40 державними управлінцями, бізнесменами, філософами та митцями цієї невеличкої країни з великим проривом. 

Ще однією масштабною подією для випускників стала Друга щорічна конференція Alumni to Alumni, яка зібрала майже 400 членів спільноти kmbs. Обговорення проектів, які реалізують наші випускники, в форматі “world cafe”, старі друзі та нові знайомства, свіжі ідеї та інтеграція, запал та рефлексії - такою була атмосфера другої А2А-конференції. 

Розвиток гуманітарного середовища 

Ми віримо, що гуманітарний розвиток формує суспільство особистостей, вільних і 

творчих, які можуть сприймати світ у весь масштаб. Саме тому ми активно продовжували підтримувати та інвестували у культурні ініціативи та арт-проекти.

Освітня програма в рамках фестивалю сучасного мистецтва ГОГОЛЬ FEST 2015,  Третя премія модерної есеїстики ім. Юрія Шевельова, реконструкція київських лекцій Казимира Малевича (на яких було презентовано сенсаційні та досі невідомі тексти Малевича, що будуть опубліковані окремим виданням в 2016 році) - ось лише невеликий перелік мистецьких проектів kmbs.

За підтримки та ініціативи kmbs цього року вийшло майже два десятки книг. Серед них: легендарна праця Айн Ренд “Атлант розправив плечі” українською мовою (видавництво “Наш формат”), 14 книг в серії “Бібліотека спротиву. Бібліотека надії” (видавництво “Дух і Літера”), одна з яких - “Відвага та страх” Олі Гнатюк визнана Книгою року на Форумі видавців у Львові, а друга належить перу Світлани Алексієвич, лауреату Нобелівської премії, та багато інших.

І дуже особливим видавничим проектом kmbs цього року став “Київський атеней. Мистецький Київ XVII-XVIII століть” (видавництво “Родовід”) — приурочений до 400-ліття Києво-Могилянської академії, що відмічали у жовтні 2015. Книга є результатом багаторічної праці письменника-історика Валерія Шевчука та мистецтвознавця Юрія Іванченка. 

Міжнародна співпраця 

Розвиваюче міжнародне парнерство, kmbs почала вибудовувати партнерські стосунки зі Stanford Graduate School of Business, Babson Colleage, MIT Sloan School of Management та іншими бізнес-школами. Цього року школа брала активну участь у міжнародних конференціях, зокрема EFMD, CEEMAN та Eduniversal World Convention. На останній Володимир Павелко, МВА-директор kmbs, презентував міжнародній спільноті проекти, які реалізує бізнес-школа задля трансформації України, та поділився нашим досвідом в розвитку MBA-програм.

Також традиційно учасники МВА-програм та випускники в рамках навчальних міжнародних турів досліджували бізнесовий та культурний контексти США, Нідерландів, Швеції, Китаю та Естонії. А іноземні викладачі, що працюють у кращих світових бізнес-школах, приїжджали викладати на МВА-програмах до kmbs. 

Приємно, що наші ініціативи та досягнення оцінили і зовнішні експерти: так, за оцінкою міжнародного рейтингового агентства Eduniversal, наша програма Executive MBA посідає лідируючу позицію в Україні в категорії "Executive MBA & MBA part time in Eastern Europe", а в рейтингу  бізнес-шкіл Eduniversal-2015 kmbs отримала 3 лаври та підтвердила свій статус «Excellent Business School». Крім того, kmbs вдруге визнана кращою бізнес-школою року в Україні за рейтингом "Вибір року". 

Попереду - 2016 рік, нові виклики, нові проекти та цікава взаємодія на шляху змін!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини