Композиція управлінських рішень: виїзний модуль kmbs

Композиція управлінських рішень: виїзний модуль kmbs

Виїзний модуль учасників Presidents' MBA в Житомир та Вінницю.

10-16 липня відбувся виїзний модуль учасників Presidents' MBA в Житомир та Вінницю. Стрижнева тема модулю - композиція управлінських рішень.

«Сучасна стратегія визначається саме як композиція управлінських рішень, які спрямовують організацію в напрямку бажаного майбутнього. І спроможність управлінця  - це в першу чергу спроможність створювати не поодинокі рішення, а їх композиції».Коли рішення посилюють один одного, і їх комплекс створює надвисокий рівень конкурентоспроможності, який фактично неможливо скопіювати.

Для введення в композицію управлінських рішень учасники Presidents’ MBA працювали не з бізнес-кейсами, а з живим кейсом міста Житомир.

Досліджуючи ДНК міста, учасники зустрічались із представниками місцевої влади та локального бізнесу, занурювались у соціальне та культурне середовище. Зокрема з мером Житомира Сергієм Сухомлином - говорили про стратегічні рішення, які б дали результати, що у десятки, сотні, тисячі разів будуть масштабнішими за докладені зусилля, а також дискутували про конкретні кроки, з яких варто розпочати впровадження таких рішень.

В'ячеслав Геращенко: “Чому ми досліджуємо саме місто, а не, скажімо, окрему компанію чи бізнес? Бо місто є складною соціально-культурною системою і розуміючи принципи її функціонування, з'являється змога розуміти принципи управління бізнес-системами різного масштабу”.

Разом з Петром Авраменком, режисером та актором Житомирського обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги, учасники занурились у культурний контекст Житомира.

Протягом шести днів, окрім занять з викладачами і запрошеними спікерами kmbs, учасники досліджували контекст Житомира, перетиналися з представниками бізнесу, міського правління, культури, освіти міста. У підсумку учасники створювали композиції управлінських рішень, які уможливлюють розвиток Житомира в рази.

Виїзний модуль - це складна продумана композиція інтелектуальних вправ, зустрічей, лекцій, вражень, яка дозволяє учасникам Presidents’ MBA подивитись на місто як феномен, зчитати його код, визначити можливості для розвитку. Такі виїзні модулі щороку відбуваються в різні регіони України. Занурення у контекст та дослідження ДНК міста, знайомство з управлінськими практиками та спільне вирішення реальних бізнесових задач – складова формату "active learning" в kmbs.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини