Система самомотивації і самонавчання людини

Система самомотивації і самонавчання людини

Деякі роздуми після проведених заходів і тренінгів.

Система само мотивації і самонавчання:
1. Мотивацію часто подають як єдиний спосіб почати щось робити. Втім насправді це не те що не єдиний, але при тому і відносно неефективний спосіб до дій.
2. Набагато кращим способом мотивувати себе є розвиток вміння вчитися і СИЛИ ВОЛІ.
3. Якщо ми «хочемо» поїхати на море, то нам не потрібна сила волі щоб себе дисциплінувати, натомість якщо «дуже не хочемо» щось робити, то на 100% задіяна сила волі.
3. При правильному тренуванні сила волі і навик постійного навчання у нас зростає, натомість «мотивація» часто ненадійна, бо в якийсь момент ми можемо перестаи «хотіти себе мотивувати», або що гірше «перестати хотіти хотіти себе мотивувати».
4. Втім іноді мотивація таки необхідна, особливо на початковому етапі. Тому маємо її «зрозуміти».
5. Щоб зрозуміти будь-яке поняття слід його класифікувати. Мотивація може бути зовнішня і внутрішня; залучаючи і утримуюча.
6. Більшість людей, самі того не усвідомлюючи живуть на зовнішній, залучаючій (короткотерміновій) мотивації. Слідкуйте за собою і аналізуйте чому і що Ви робите. Анекдот про пані, яка «нічого не їла» і поправлялась.
7. Щоб зрозуміти себе і мотиви своїх повсякденних дій слід спершу прописати «паспорт своєї особистості», тобто відповіді на питання: ДЕ Я? ЩО Я РОБЛЮ? ЯК Я ЦЕ РОБЛЮ? ДЛЯ ЧОГО Я ЦЕ РОБЛЮ? ХТО Я? Більшість людей не можуть дати письмових відповідей на це питання.
8. а) На першій половині шляху, особливо спочатку нехай вас мотивує те, що ви уже зробили, а на другій половині, те скільки ще залишилось. Якщо діяти навпаки ми постійно розчаровуватимемось. б) Найменш часто використовувана і набільш ефективна мотивація для людини це похвала.
9. Навчити себе вчитися, означає почати сприймати СКЛАДНУ ІНФОРМАЦІЮ з РІЗНИХ ЦАРИН і ПРАКТИКУВАТИ ЇЇ, а також робити це РЕГУЛЯРНО і ДОВГОТЕРМІНОВО. По іншому результату не буде.
10. Якщо людина сидить на «інформаційних солодощах» - фото цитатах, коротких текстах з фейсбуку, статтях у інтернеті, при цьому не практикуючи «серйозних» технік, які важко даються, то з часом вона просто упевнеться у власних стереотипах. «Я це знаю» – ознака ментальної смерті людини. Людина, яка вчиться постійно розуміє що знає дуже мало, адже її зовнішній кордон постійно росте.

А зараз саме час долучитись на тривалі і системні курси Курс: "Спілкування і порозуміння" і Курс: "Особиста ефективність" https://goo.gl/xFbMLt
Курси тільки для тих, хто направду готовий вчитися системно і важко, але щоб зрештою отримати відчутний результат у вигляді переваг у житті!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини