Чим відрізняється навчання закордоном від навчання в Україні?

Чим відрізняється навчання закордоном від навчання в Україні?

Діти ростуть, шкільні турботи змінюються турботами дорослого життя. В останні роки популярним став вибір батьків на користь зарубіжної освіти. Чим відрізняється і що такого цінного наші діти отримують при іншому освітньому процесі?

Розглянемо досвід нашої Академії, яка давно зарекомендувала себе як корисний помічник батьків у питаннях виховання та освіти дитини. Отже,

По-перше, дисципліна. Вона є у всьому. І це не про суворість, а про порядок. Про рамки та правила, до яких студентам варто прислухатися на самому початку навчання. Якщо ти приїхав навчатись, тобі треба це робити. Ніхто не бігатиме за тобою з питанням: «Чому тебе не було на занятті?» або «Будь ласка, напиши контрольну хоч якось».

Стандарт відношення до навчання: Тобі це чи треба, чи ні. Твоє навчання – твоя відповідальність.

Ще кілька слів про порядок. Наприклад, у Шотландії, де ми, як представники від України, були на робочій екскурсії у 2020 році, нас вразив один факт: на кожному занятті, щодня, учні читають протягом 10 хвилин. Це складно уявити за нинішніх умов і нашої загальної прихильності до гаджетів. Але саме так шотландці прищеплюють своїм дітям концентрацію та увагу – через порядок та дисципліну.

По-друге, вміння презентувати себе. Правильно та впевнено говорити, знаходити причинно-наслідкові зв'язки, доносити головну інформацію, структурувати, розставляти пріоритети – це одні з найважливіших навичок, які діти набувають, навчаючись у закордонних навчальних закладах.

По-третє, пріоритети для навчального закладу. За кордоном – це інтереси студента. Викладачі віртуозно та ненав'язливо допомагають розкрити свої здібності та потенціал, сприяють їх подальшому розвитку.

По-четверте, там не прийнято лаяти за помилки. Адже саме вони і є безцінним досвідом, на яких найкраще засвоюються знання.

По-п'яте, формування зрілої особистості. Молодь розкриває у собі здатність комунікувати, відкрити у собі дружелюбність, толерантність, перебуваючи у мультикультурному середовищі. Практика обміну студентами дозволяє розширити думку дитини в максимально комфортних умовах.

Адже справді успішно пройдений етап зарахування – далеко не кінцевий результат. Швидше за все, це тільки старт шляху вашого випускника. Бо переїжджаючи та починаючи навчання за кордоном, вашій дитині доведеться пройти одразу кілька випробувань: мовне, побутове питання, та адаптація до самого навчального процесу (принципи якого кардинально відрізняються від українських реалій).

Більшість зарубіжних шкіл вивчають 3-4 іноземні мови, економіку та підприємництво, розвиток лідерських якостей, уміння мислити критично та швидко реагувати в умовах невизначеності. Тому  до університетського віку діти мають достатні знання та навички, необхідні для старту самостійного життя.

Що робити українським школярам, ​​щоб процес адаптації до європейського середовища не став шокуючим та фатальним? Рекомендуємо готуватися заздалегідь. Краще, якщо Ви почнете приділяти увагу розвитку життєво важливих навичок вже з 8-9 років. Але й підліткам – ще не пізно!

В Академії щасливих дітей ми допомагаємо сформувати та розвинути якості сучасної людини. Також наші фахівці консультують та допомагають визначитися з бажаною професією та навчальним закладом.

Більш детальніше про освіту закордоном на нашому каналі https://www.youtube.com/watch?v=uz5_atPZbeg

Наш сайт https://flowacademy.com.ua/

Будемо раді стати надійним порадником для Вас та другом і опорою для Вашої дитини.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Ранній розвиток, розвиток дітей