Робота в офісі чи фриланс?

Робота в офісі чи фриланс?

Повернення до роботи в офісі після фрилансу є зазвичай болючою темою. Це стосується як кандидатів, що повинні почати дотримуватись певних правил та норм, так і роботодавців, які не знають чого чекати від людини, що «перебувала у вільному плаванні».

То як же зрозуміти, що колишній фрилансер все-таки готовий надягнути білий комірець та стати частиною великої корпорації?


  • Дізнайтесь про мотивацію кандидата.

Якщо потенційний працівник якийсь час працював в офісі, потім перейшов на фриланс, а тепер знову повертається в офіс, постає питання: а чому він це робить? Дізнайтесь, чому саме він вирішив повернутися в офіс. Звісно, якщо ви запитаєте це напряму, то не отримаєте правдивої відповіді. Але слід зауважити, що на повернення в офіс людину може наштовхнути кар’єрна невдача. Якщо ж кандидат говорить, що він вбачає в зміні саморозвиток, хоче набратись досвіду або ж стати частиною чогось більшого — людина справді вмотивована. (Якщо вас цікавлять більш детальні поради щодо визначення мотивації, залишайте ваше питання у формі.)

  • Як у кандидата з самоорганізацією та плануванням?

Розпитайте, як кандидат справлявся зі своїми завданнями та як для цього розподіляв свій час. Наскільки продуктивною була його робота? Чи вміє він ставити список цілей та вкладатись в дедлайни? Людині, яка працює сама на себе, потрібно тримати свій тайм-менеджмент на високому рівні. Якщо в вашого кандидата це справді так, тоді він організований і це є тільки плюсом для вашої компанії.

  • Зверніть увагу на конкретні проекти, які виконував кандидат, рекомендації замовників.

В успішного фрилансера обов’язково повинні бути позитивні відгуки клієнтів. Чи все він робив вчасно? А як щодо якості роботи? Чи задоволеними були замовники? Якщо вони ще й можуть дати особисту рекомендацію телефоном, або листом на пошту — це великий плюс. Якщо ж, пропрацювавши два роки, кандидат не має жодної рекомендації — це вже застереження.

  • Особисті якості.

Якщо людина ненавидить, коли їй дають завдання, або ж просто не може працювати на когось — їй категорично не можна працювати в офісі, навіть якщо йдеться про керівні посади. Таке може викликати ланцюг конфліктів в організації. Слід детально дослідити особисті якості вашого кандидата, щоб зрозуміти, чи це саме той тип особистості, що вам потрібен.

 

Якщо в людини в резюме написано «фрилансер» — це ще не табу. Організувати себе, свій час і свою роботу таким кандидатам набагато складніше, тож якщо вони професіонали своєї справи, то зможуть чудово доповнити вашу команду!

Якщо у вас виникли запитання з даної теми чи не тільки, будь ласка, залишайте їх у формі, спеціалісти AboutHR завжди на зв’язку!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Project management, управління проектами Саморозвиток