6 способів розпізнати професійне резюме за 2 хвилини

Знаєте, що дійсно важливо при роботі з купами резюме? Не потонути в них.

Здатність розпізнавати дійсно якісне та успішне резюме сьогодні особливо цінується. І для цього не треба їхати в Силіконову долину, щоб купити персонального робота – ми розкажемо Вам як це робити самостійно, швидко та якісно. Перевірено на власному досвіді!

Є такі речі, які з першого погляду можуть вам допомогти зрозуміти які резюме відправляються на подальший розгляд, а які ще очікуватимуть свій зоряний час.

Отже, детальніше про них:

  • Форматування

Успішний кандидат розуміє, що його перша зустріч з компанією відбувається тоді, коли рекрутер знайомиться з його резюме. І ще одна річ, яку розуміє хороший кандидат, що вона повинна бути вдала.

Існує загальноприйнята структура резюме, яка є найбільш зручною для сприйняття. Наприклад, контакти повинні бути вгорі резюме або попередні місця роботи розташовані у зворотному порядку.

Також резюме повинне бути «чистим» – тобто легкий зрозумілий шрифт, відсутність великої кількості деталей

  • Кількість місць роботи

Якщо кандидат на жодному з місць роботи не протримався довше 1 – 1,5 роки або за останній рік він змінив три місця – відкладайте такі резюме.

Це свідчить про те, що дана людина є дуже непостійною, не готовою працювати над собою, боротись із труднощами і обирає іншу зміну – місця роботи або втечі від проблем. Зрозуміло, що це залежить від ситуації, але як показує практика – краще не витрачати свій час на таких кандидатів. Залиште їх як запасний варіант.

  • Опис останніх місць роботи

Якщо Ви швидко «пробіглись» по резюме, а в ньому тільки назви місць роботи – щось вам не хочуть розповідати. Жартуємо J

Просто таке резюме Вам мало що розповість про самого кандидата і не надасть Вам швидку та якісну інформацію.

  • Пробіли

Зазвичай прогалини у резюме, які становлять більше, ніж 6 місяців є попереджувальним знаком. Чудове резюме не матиме ніяких помітних кар’єрних пробілів, а якщо і матимуть – ви зможете знайти замітку про це в самому резюме. Для прикладу, серйозними причинами можуть бути декрет, волонтерська робота, подорожі.

  • Освіта

Говорячи про сьогоднішні тенденції – все менше роботодавців звертають увагу на освіту. Але давайте будемо чесними, все ж великий відсоток таки на це дивиться.

Але якщо блок з освітою або хоча б із професійними курсами чи тренінгами відсутній – це теж є попереджувальним знаком. Може означати, що кандидату просто нема про що розповідати або він не подумав, що це освіту треба вказати – жоден з цих висновків не є ознакою дійсно професійного спеціаліста.

  • Деталі

Вам не потрібно читати все резюме, щоб зрозуміти наскільки успішним воно є. Адже якщо з перших речень ви можете помітити орфографічні помилки чи надмірну кількість ком та інших розділових знаків – скоріш за все решта резюме не буде вражаючою, тому можете зекономити свій час. Адже професійне резюме буде перевірене самим кандидатом на наявність таких елементарних помилок.

Насправді дуже важко визначити, яким кандидат є насправді з короткого огляду його резюме. Але як зазначалось вище, важливо не потонути в тонах резюме і бути здатним обрати ті, які були б чудовим вибором для Вашої компанії. Тому сподіваємось, що наші підказки будуть доречними у Вашій рекрутерській діяльності та зроблять її більш ефективною!

Якщо у Вас виникли запитання або Ви маєте потребу у консультації – залишайте, будь ласка, Ваші дані та запитання у формі.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Project management, управління проектами Менеджмент, керування, KPI