Чи можна вивчити англійську без домашніх завдань?

Чи можна вивчити англійську без домашніх завдань?

Такий формат базується на здобувані знань без стресу та поспіху. Ви достатньо зайнята людина, яка бажає навчатися тут і зараз, не витрачаючи свій ресурс потім.

Ще зі шкільної лави нас привчили до того, що виконання домашніх завдань — це майже 100% гарантія успішного навчання. Думка засіла глибоко у підкірці кожного. Через це уявити навчання без виконання нудної домашки практично неможливо.

Але що, якщо це цілком реально та ефективно? І чому взагалі відбуваються зміни у системі навчання, особливо для дорослих? Відповідають на наші питання фахівці Першого Кембриджського освітнього центру. 

Чому ми не хочемо робити ДЗ та які наслідки цього?

Подумки повернемося у шкільні роки. Вам подобалося витрачати вихідні на вирішення математичних завдань та написання творів з мови та літератури? Звичайно, були такі, кому подобалося. Але більшість дітей цього терпіти не могли. Як раніше, так і зараз.

Адже на вулиці так добре, і друзі вийшли гуляти... А що у дорослому житті? Тут ще більше причин не робити:

  • Більше турбот і відповідальності — якщо дитину манять друзі та розваги, то у дорослого є виснажлива робота, власні діти, які потребують уваги та виховання, а також домашні справи. Вільного часу мало, і так хочеться відпочити та розслабитися, а не сідати за підручники та зошити;
  • менше зовнішнього контролю — у дитинстві батьки та вчителі за допомогою покарань та заохочень впливали на нашу поведінку та стимулювали вчитися. Адже за хороші оцінки тато обіцяв купити планшет, а от якщо отримаю «двійку», проведу все літо на дачі. Та й на другий рік залишити можуть… Це тримало багатьох «у вузді». А дорослих так суворо ніхто не контролює — вони вже самі мають контролювати своїх дітей;
  • низький рівень самодисципліни — на жаль, розповсюджена проблема. Навіть коли людина вже націлена чогось досягти (вивчити англійську, наприклад), вона може довго йти до цього, тому що не вистачає сили волі та завзятості.

Результат — лише близько 20% дорослих студентів виконують домашню роботу, при цьому роблять це не дуже старанно, «для галочки». Складається неприємна ситуація. Інші 80% починають відставати, адже через невиконання ДЗ матеріал гірше засвоюється.

Звичайно, вони починають пропускати заняття, адже їм може бути соромно або вони думають: «Англійська — це не моє». І ось ми бачимо: багато дорослих так все життя починають навчання та кидають, не досягаючи кінцевого результату.

Для викладача це також величезний мінус. Адже він не може навчити всіх студентів рівномірно, змушений відриватися і витрачати час на тих, що відстають, а вони потім взагалі залишають групу. Загалом ефективність такого навчання знижується.

Чи можна обійтися взагалі без ДЗ?

Звернемося до наукових фактів щодо роботи нашого мозку, адже саме він навчається англійської мови. У нас є короткочасна та довготривала пам'ять. Коли ми дізнаємося щось нове, інформація потрапляє в нашу короткочасну пам'ять, але швидко стирається, якщо не повторюватиметься і не використовуватиметься. Мозок одночасно лінивий і прагматичний. Він позбавляється непотрібного, але дбайливо зберігає важливі спогади та знання.

Тому основна мета в навчанні — це перевести інформацію з короткострокової в довгострокову пам'ять за допомогою її повторення та застосування. Це й забезпечує виконання домашнього завдання.

Тобто, якщо не робити homework взагалі, навчання не буде ефективним. Буквально, інформація в одне вухо влітатиме, а з іншого вилітатиме.

Що з цим робити?

Отже, дорослі ДЗ не роблять, але й без нього вчитися неможливо. Як бути?

Виникла проста і логічна думка: «Якщо студенти неспроможні виконувати домашню роботу вдома, отже, треба робити її під час занять».

Ця концепція стала базою для серії курсів «Англійська без домашки».

Заняття відбуваються онлайн у невеликих групах, які розбиті за рівнем володіння мовою. 

Сам курс довший за інші — 4 модулі замість трьох. В одному модулі 12 уроків.

Уроки проводяться 2 рази на тиждень, тривалістю 135 хвилин кожний:

  1. Revision — 45 хвилин згадуємо та закріплюємо пройдений матеріал. Це і є та домашка, яку ви мали робити вдома.
  2. Новий матеріал — 90 хвилин вивчаємо нове.

Отже, ви витрачаєте 4,5 години/тиждень на вивчення англійської мови та за 108 годин засвоюєте один рівень англійської (6 місяців спокійного планомірного навчання).

Ось ще кілька плюсів цієї серії курсів:

  • системність — на кожному занятті буде повторення пройденого матеріалу;
  • новий матеріал дається лише після міцного засвоєння попереднього;
  • досвідчені педагоги із сертифікатами CELTA, а групу рівня С1 веде носій мови з Америки;
  • грамотний підбір навчальних матеріалів та методик викладання;
  • різноманітність видів діяльності, інтерактивність занять;
  • активне розширення словникового запасу — заняття повністю англійською мовою та у форматі «Питання-Відповідь», тому відмовчатися не вдасться.

Кому однозначно підійде такий формат:

  • у вас немає часу на виконання додаткових завдань удома;
  • ви хочете займатися без стресу та поспіху;
  • при цьому знайшли у своєму графіку час для занять 2 рази на тиждень та готові їх регулярно відвідувати.

Good luck!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси