Тест Python. Знайомство з Python

Тут ви знайдете тест на перевірку ваших знань мови програмування Python. В цій статті ми познайомимо вас з цією мовою. Але звісно теорії для написання коду замало, головне практика.

Тест тут.

Навіщо вивчати програмування дітям?

Для цього є декілька причин. По перше Python — це мова, що зараз має великий попит, що буде тільки рости. А в результаті недостатньої кількості спеціалістів компанії беруть на роботу новачку без практики. Тому ця мова підходить для швидкого старту в IT сферу.

Можливості мови програмування Python:

  • Робота з xml/html файлами.
  • Робота з http запитами.
  • GUI (графічний інтерфейс).
  • Створення вебсценаріїв.
  • Робота з FTP.
  • Робота з зображеннями, аудіо та відео файлами.
  • Робототехніка.
  • Програмування математичних і наукових обчислень.

І ще багато інших функцій. Одже, Python підходить, щоб вирішити велику кількість різних задач: читання електронної пошти, резервне копіювання й так далі. Оскільки ця мова програмування немає обмежень, її використовують у великих проєктах. Наприклад, Python використовують компанії IT гіганти, такі як Google та Yandex.

Функція Print() в Python

Саме з цієї функції зазвичай знайомляться з пайтоном. Функція print є основною не тільки для Python, але і для інших мов програмування. Почнемо з виведення фрази Hello, World!

print («Hello, World!») Hello, World!

Якщо в Python 2 дужки можна не використовувати, то у Python3 вони обов’язкові. Якщо їх не вказати, буде видавати синтаксичну помилку.

print («Hello, World!») File «<ipython-input-6-a1fcabcd869c>», line 1 print «Hello, World!» ^ SyntaxError: Missing parentheses in call to ‘print’. Did you mean print («Hello, World!»)?

З тексту вище видно, що Python 3 print() — це не інструкція, а функція.

Щоб впевнитись, перевіримо type/class функція print().

type (print) builtin_function_or_method

Повертається builtin_function_or_method. Це означає, що раніше визначена або вбудована функція Python.
Якщо потрібно додати перенесення рядка або вертикальний відступ між двома висновками. Для цього досить викликати print (), не передаючи аргументів.

print («Hello, World!»); print («Hello, World!») Hello, World! Hello, World! print («Hello, World!») print () print («Hello, World!») Hello, World! Hello, World!

Розглянемо синтаксис функції print().

print (value, …, sep=», end=’\n’, file=sys.stdout, flush=False)

Як ви знаєте, функція print виводить значення в потік даних або в sys.stdout за замовчуванням. sys.stdout або стандартний висновок системи означають, що функція print виведе значення на екран. Його можна поміняти на stdin або stderr.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка