Розвиток талантів у постійно мінливому та віртуальному світі

Розвиток талантів у постійно мінливому та віртуальному світі

Перехід до віртуального світу ставить нас в унікальні умови щоб переосмислити, як ми розробляємо та проводимо наші Центри Розвитку.

Концепція проведення віртуальних Центрів оцінки не нова для світу. Психометричні тести без нагляду проводяться з початку століття, концепція віртуальних сховищ інформації ожила кілька років тому, до того ж віртуальні інтерв'ю або гейміфікований ассессмент і асесмент у віртуальній реальності все частіше використовуються для оцінки з метою відбору персоналу.

Однак Центри Оцінки і  Розвитку, що використовуються для ідентифікації майбутніх лідерів, зазвичай роблять більший наголос на групових активностях, і через складну логістику такого типу заходів, вимагають особистої присутності учасників. У сучасних мінливих умовах бізнес більше не може дозволити собі призупиняти активності з розвитку лідерських якостей, проте зовнішні обставини унеможливлюють присутність глобальних талантів в одному місці або взагалі організацію очних зустрічей.

На початку пандемії багато організацій вважали за необхідне відкласти програми розвитку талантів, поки вони стикаються з негайними проблемами. Наприклад, працівники у відпустках без збереження заробітної плати, залучення віртуальної робочої сили, зменшення витрат та переосмислення і зміна власних товарів та послуг. Однак перспективні організації усвідомлюють важливість формування лідерського резерву - особливо зараз, коли вони просять своїх лідерів постійно відповідати на нові виклики бізнесу та підтримувати своїх людей під час змін. І оскільки загальновідомо, що лідерство безпосередньо впливає на залучення персоналу, через зміцнення довіри, забезпечення підтримки та побудову психологічної безпеки, навчання та розвиток лідерів піднялися зараз на перше місце в порядку денному організацій.

Прогресивні організації усвідомлюють важливість формування лідерських здібностей - зараз більше, ніж будь-коли.

Як і багато бізнес-процесів, Центри Розвитку потребують талановитих професіоналів для переосмислення підходу до оцінки персоналу та подолання викликів, що виникають у сучасному середовищі. Ми виявили, що наші клієнти та їх кандидати хочуть не лише оцінки. Вони хочуть захоплюючого досвіду через інтерактивні ассессменти та можливості вчитися у колег. Не достатньо просто провести Центр Оцінки традиційним способом в Інтернеті, оскільки це відміняє основну частину досвіду. Отже, які кроки необхідно зробити, щоб створити цікавий віртуальний досвід для майбутніх керівників, зберігаючи при цьому послідовність та об’єктивність чіткої оцінки?

№1 - Пропонуйте гнучкість

Перехід до віртуальності спрощує надання масштабованих та гнучких рішень. Розгляньте можливість впровадження розкладу, що підходить учасникам та асессорам з різних часових поясів. Ми виявили, що перетворення повного 2-денного Центру Розвитку на 3- або 4-денні заходи з більшою кількістю модулей допомагає підтримувати зацікавленість та імпульс, а також дає можливість залучити учасників та асессорів з усього світу.

№ 2 - Використовуйте технологію, яка створить захоплюючий та унікальний досвід

Створіть інтерактивну платформу для вашого віртуального Центру Оцінки та Розвитку, що моделює реальне життя та надає можливість перейти до живої взаємодії з асессорами та іншими учасниками за допомогою презентації 1-1, коучінгових зустрічей або групових активностей.

№ 3 - Підтримуйте інтерактивність

Центри Розвитку дають можливість спілкуватися з іншими талановитими колегами з різних підрозділів та міст. Коли віч-на-віч елемент зникає, оцінка стає схожою на звичайний процес відбору. Пошук способів надати учасникам можливість взаємодіяти за допомогою віртуальних емоційних контактів, нетворкінгу та групових дискусій допомагає підтримувати високий рівень залученості.

№ 4 - Створіть сценарій "один день із повсякденного життя"

Створіть сценарій "один день із повсякденного життя", який занурить учасників у вирішення завдань, максимально наближених до робочих ситуацій. Розробіть серію симуляцій - наприклад, ділову презентацію, коучінгову зустріч та групову зустріч з іншими учасниками, які спільно працюють над одним і тим же бізнес-завданням та відповідають на виклики із реального життя лідера. Це створить значущий досвід, який повторює типовий день лідера.

№ 5 - Заохочуйте ділитися ідеями та навчатись у дорозі

Розвиток відбувається, коли зворотний зв'язок та коучінг надаються одразу, тому, хоча спілкування і віртуальне, не втрачайте можливості побудувати цю живу взаємодію одразу після вправи, а також створити точки для роздумів та можливості для спільного навчання.

Автор: Карен Ходжес, керівник команди надання професійних послуг у SHL, спеціалізується на Оцінці талантів, Розвитку лідерства та менеджменту, Коучінгу особистої ефективності та Коучінгу перших осіб, а також на дизайні компетенцій.

Автор: Карен Ходжес, керівник команди надання професійних послуг у SHL, спеціалізується на Оцінці талантів, Розвитку лідерства та менеджменту, Коучінгу особистої ефективності та Коучінгу перших осіб, а також на дизайні компетенцій.

Читати тут.

Оригінальна версія статті доступна на сайті www.shl.com.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Маркетинг, реклама, PR Менеджмент, керування, KPI