Повага до авторських прав — це важливо !

Повага до авторських прав — це важливо !

Інтелектуальна власність, скорочено «ІВ» (англ. intellectual property) — результат інтелектуальної, творчої діяльності однієї людини (автора, виконавця, винахідника тощо) або кількох осіб [Вікіпедія]

Повага до інтелектуальної власності, авторських прав є не у всіх.На жаль, Україна в цьому сенсі не найкращий приклад. І справді, вже так повелося, що в нас порушення прав інтелектуальної власності не можна вважати серйозним правопорушенням.

Кожен з нас хоч одного разу стикався з тим, що є недобросовісні "партнери", які можуть вкрасти розробки, наприклад, з впровадження системи ХАССП з готельного комплексу і намагатися застосувати їх там, де застосувати в принципі неможливо, як варіант у невеликому кафе або ресторані.

Така сама ситуація з матеріалами, які допомагають дотримуватися норм та правил міжнародних стандартів з харчової безпеки. Фахівці, які витрачають кілька місяців для того, щоб розробити такі матеріали, а інші лише копіюють їх і видають за свої, адже так набагато простіше.

Але повірте, що такі речі продовжуються не довго, завжди знайдеться законне вирішення питань відстоювання своїх авторських розробок.

Бажаємо щоб у Вашому бізнесі та у Новому році  у таких ситуацій було якомога менше.

Ваш Profi.club Anna Blokhina


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес освіта, MBA Маркетинг, реклама, PR