Професії в IT сфері

Програмування — це процес створення програм (програмного забезпечення). Для цього програмісти пишуть вихідний код на одній з мов програмування. It курси для дітей Київ — найкращий варіант освоїти програмування.

Існує понад 300 мов програмування, але для успішної кар’єри можна вибирати з десяти найпопулярніших. Ще правильніше буде спочатку визначитися з областю, в якій ви збираєтеся працювати, і тільки потім приступати до вибору мови.

Одним з кращих мов для початківців є Python. Це популярна мова загального призначення, хорошою лаконічністю і простотою синтаксису, його активно використовують в IT-компаніях.

Іншими популярними мовами вважаються Java і C. Вони складніше, особливо для новачків, але володіння ними забезпечує краще розуміння того, що ви робите і що відбувається з вашою програмою. В Для розробки складних високо навантажених проєктів потрібно C ++. Цією ж мовою пишуться гри. Ще одна перспективна сфера — розробка додатків для мобільних пристроїв. Тут використовують Java, Objective-C, Swift. Будь-який досвідчений програміст знає кілька мов, однак код на роботі він пише тільки на одному з них.

Чи необхідний англійська та математика програмісту:

Звичайно, так. Будь-якому програмісту необхідно володіти англійською і знати математику. Англійська потрібен для роботи на закордонні компанії, а також варто враховувати, що більшість матеріалу і саме написання коду англійською мовою. А математика потрібна для розуміння алгоритмів роботи програмування.

Що б зрозуміти яка саме мова слід вивчати потрібно розібратися які професії є в IT сфері:

  1. Frontend-програміст It курси для дітей Київ.

Такий програміст відповідає за зовнішній вигляд сайту. Frontend-розробники стежать за тим, щоб всі графічні елементи справно працювали, контент відображався на всіх пристроях, шрифти не «повзли», а картинки не завантажувалися занадто довго.

  1. Backend-програміст.

Красива оболонка сайту не має сенсу без начинки: відеоролики, гіперпосилання і картинки повинні бути пов’язані з сервером, базою даних, з іншими інтернет-сайтами. Програмно-апаратну роботу сервісу беруть на себе backend-розробники. Вони ж відповідають за інформаційну безпеку (захист від хакерів) і стежать за навантаженням на сервер (щоб сторінка не «Вісла» через наплив відвідувачів).
1С-програміст, в безпосередні завдання якого входить оптимізація готової системи 1С та її налаштування безпосередньо під кожне підприємство.

  1. Інженер-програміст.

Який найчастіше зайнятий у сфері розробки програмного забезпечення для автоматизації виробництва, він же зазвичай програмує побутову техніку.

  1. Game Developer.

Який спеціалізується на створенні комп’ютерних ігор. Геймдевелопери зайняті в повному циклі життя відеоігри: створення, тестування, доробка, підтримка, оновлення, модифікація і т.д.

  1. Android- та iOS-розробники.

Які займаються створенням ігор, програмного забезпечення, інтерфейсів і оновлень для пристроїв, створених під брендом Apple, або Android-пристроїв.Системний програміст

Завдання якого крім розробки програмних модулів та їх інтеграції входить адаптація і модифікація програмних продуктів під конкретну систему, виходячи з її логіки й завдань. Він же може займатися розробкою баз даних і їх адмініструванням.

Передовим напрямком в області програмування вважається сфера Data Science. Вона об’єднує штучний інтелект і дані, вміння прогнозувати на основі статистичних даних.

Вивчати програмування варто з раннього віку, бо дітям легше навчатися новому.

It курси для дітей Київ — перший крок до успішного майбутнього.

IT курси Gomother пропонує різні напрямки курсів програмування. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Ранній розвиток, розвиток дітей