5 головних управлінських навичок, які необхідно розвинути кожному керівнику

5 головних управлінських навичок, які необхідно розвинути кожному керівнику

Дізнайтеся, як прокачати основні управлінські навички та підвищити власну ефективність!

1. Цікавість

Будь-який процес, який відбувається у компанії, має бути цікавий керівнику.  Адже розібравшись в тому, чому щось працює саме так — допоможе краще розуміти свою команду та розвивати компанію в правильному напрямку. Цікавість розвивати дуже просто. Досить регулярно ставити собі завдання освоювати щось нове. Читати нову книгу, знайомитися з новими людьми, з новими ринками, цікавитися тими сферами, в яких у вас ще недостатньо знань.

2. Дисципліна

Від того, наскільки ви дисципліновані — залежить ваша довгострокова стійкість. І тут важливі кожні дрібниці. Почніть розвивати дисципліну з існуючих систем тайм-менеджменту. Складіть ваш список справ й дотримуйтесь його протягом тижня. І так тиждень за тижнем протягом року. 

3. Емоційний інтелект

Працювати над розвитком вашого емоційного інтелекту вам доведеться все життя, але при цьому він може служити заставою довгострокових відносин в колективі й міцної команди. Найпростіше його напрацювати, коли ви свідомо будете взаємодіяти з вашою командою, намагатися визначити мотивацію кожного конкретного співробітника, а також впливати на неї. Потрібно весь час аналізувати — свої емоції й реакції на дії інших людей.

4. Нетворкінг

Уміння знаходити правильних людей та встановлювати з ними відносини — важливий фактор розвитку. Для того щоб розвивати нетворкінг, досить тренувати навик холодних знайомств. Для цього вам потрібно вміти вступати в контакт, робити коротку презентацію себе та фіксувати знайомство.

5. Уміння управляти стресом

Людині властиво фокусуватися на проблемах, і це нормально, адже ми намагаємося їх вирішити. Доля керівника — вирішувати багато задач, а отже й часто перебувати в стресі.

Навчіться управляти стресом, брати ситуацію під контроль. 

Вам потрібно буде навчитися не приймати все на свій рахунок, ставитися до проблем як до можливості вирости та стати сильніше.

Необхідне швидке рішення та професійна допомога з розвитком навичок?

Ми із задоволення організуємо тренінги для керівників та допоможемо розвинути управлінські компетенції! 📲 ДЕТАЛЬНІШЕ 📲


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Project management, управління проектами Менеджмент, керування, KPI