Англійська для дітей-початківців: перші кроки до знань

Англійська для дітей-початківців: перші кроки до знань

Дізнайтеся, як організувати англійську для дітей-початківців, щоб розвинути мотивацію та інтерес. Поради батькам, які хочуть виростити поліглотів.

Коли ми пробуємо щось зробити вперше, зазвичай спроба обертається невдачею. Чи спробуємо ми повторити спробу, залежить від внутрішньої та зовнішньої мотивації, бажання досягти успіху. Це правило працює як у навчанні їзди на велосипеді, так і у вивченні англійської мови. Тому, якщо ви шукаєте спеціалізовану мовну школу для дітей, які починають вивчати англійську, спочатку підготуйте дитину до навчального процесу. Як це зробити, розповість наша свіжа стаття.

Як організувати англійську для дітей-початківців

Діти не люблять вчитися - вони люблять гратися. Тому важливо не перетворити навчальний процес на покарання та примус, а сформувати в дітей, які лише починають вчити нову мову, позитивне ставлення до навчального процесу. Зробити це допоможуть такі поради:

  • Налаштуйте себе на позитив. Діти дуже чутливі до емоцій батьків. Тож якщо вони відчують тривогу мами, яка починає пошуки курсів, то теж почнуть тривожитися і ставитися до навчання з побоюванням.
  • Рухайтеся маленькими кроками. Починати завжди простіше потроху. Спочатку просто познайомите дитину з фактом існування іншої мови - увімкніть мультфільми англійською, покажіть книжки. Потім розкажіть, як ви вивчали мову. І, зрештою, знайдіть курси з англійської для дітей-початківців і разом відвідайте пробне заняття. Дозвольте дітям познайомитися з викладачем і подружитися. Завдяки взаємній симпатії діти легше звикають до навчального процесу і з більшим інтересом заглиблюються в запропоновані завдання.
  • Навчайте дітей не боятися помилок. У будь-якому починанні є помилки. Але якщо ми будемо боятися їх допустити, то не зможемо рухатися вперед. Тому виховуйте у своїх поліглотів-початківців толерантність до помилок у мові - не карайте, а заохочуйте будь-які невдачі та показуйте, як їх можна використати на благо.

Як ще можна допомогти з англійською для дітей-початківців ми вже писали раніше. Зазначимо також, що для успіху дитини важливо показувати й особистий приклад - якщо ви будете періодично використовувати англійську мову в домашньому спілкуванні, дітям буде куди тягнутися.

Чого 100% не повинні робити батьки

А ось список негативних звичок батьків, які лише шкодять навчальному процесу дітей і заважають їм опанувати англійську мову:

  • Примус до навчання. Якщо дитина хоче гратися, не потрібно змушувати її сідати за підручники з англійської мови силою. Через примус у дітей розвивається негативна асоціація з навчанням, яка зовсім не сприяє успіху.
  • Змушувати зубрити. Багато батьків змушують дітей вчити новий матеріал на пам'ять. При цьому дитина запам'ятовує слова механічно, не розуміючи їхнього сенсу, значення, через що не може використовувати їх у власній мові.
  • Покарання за погані оцінки. Вище ми писали, як важливо навчити дитину не боятися робити помилки.
  • Порівняння з іншими дітьми, які також почали вчити англійську мову. Кожна дитина має свій унікальний набір здібностей. Тому не можна порівнювати починання різних учнів.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Підготовка до школи Початкова школа